Otac pisao političarima u BiH: Zašto vaš Audi košta više od zdravlja naše djece?

Radiosarajevo.ba
Otac pisao političarima u BiH: Zašto vaš Audi košta više od zdravlja naše djece?
Foto: Facebook / Borba hrabrog Ajdina

Elvis Žigonja otac je dječaka Ajdina, čiju smo lavovsku borbu za zdravlje pratili godinama.

Maleni, hrabri Ajdin mnogo je bolje, hoda intenzivno, no njegov otac dobro se sjeća borbe koju su prolazili godinama, skupljajući novac za bolje sutra svom sinu.

Pa je u ime svih roditelja koji za bolesnu djecu tako godinama "obilaze, od vrata do vrata" i čekaju da prikupe par hiljada da pomognu svojoj djeci, napisao emotivno pismo koje je uputio članovima Predsjedništva BiH i drugim političarima u BiH.

Pismo je objavio na Facebooku, a poslao ga je i našoj redakciji, te ga mi objavljujemo u cjelosti:

"Pitam tebe Džaferoviću, pitam tebe Komšiću, a i tebe Dodik, pitam sve vaše prethodnike, pitam sve ministre i državne institucije:
KAKO JE MOGUĆE DA VAŠ SLUŽBENI VOZNI PARK KOŠTA NEKOLIKO STOTINA HILJADA KM? A pri tome djeca nam umiru, liječe se pomoću SMS-ova, humanitarnih poziva, apela...

Dali je moguće da jedan Audi ili jedna Škoda košta više od života, zdravlja???

Da li imate imalo savjesti noću kada legnete, pa podvučete daj dan, zapitate li se DA LI JE TA VAŠA UŽIVANCIJA VJEČNA?

Pomisliš li Bakire nekada na mene i Ajdina kada si na Istanbulskom aerodromu sreo dijete poginulog borca, dijete šehida koji je dao život za tvoju guzicu, a da bi dijete tog šehida liječilo svoje dijete pomoću apela, humanitarnih akcija, sms-ova i donacija, pomisliš li ikada???

Svi vi ste napravili začarani krug za sebe i svoje podobne, svi vi ste se toliko osigurali da vam niko ništa ne može, ali polako, sve je prolazno, sve...

A, stići će vas vjerujte, stići će vas svaka suza bolesnog djeteta, suza roditelja u očaju, svojim sistemom mnoge porodice ste razorili, bacili u kredite, dugove, kamate, kamatare, ubistva i samoubistva, a stići će vas, vjerujte da hoće.

Taj sistem počinje od šaltera, kancelarije, grada, kantona, države, taj sistem počinje od Kantonalnog zdravstvenog Zavoda, pa do Federalnog, zavezali ste ruke svima, zaprijetili doktorima, izmišljate konzilij da bi vi njime upravljali, jer niko i nikako ne može da “ošteti” budžet koliko god imao pravo na to, jer taj budžet služi vama, upravo za vaš luksuz poput novih vozilica, putovanja, izmišljenih sastanaka, odvojenih života Itd.

Samo jedno znajte - SVE OVO JE PROLAZNO I VI NE ZNATE DA VAM JE VLADAVINA DATA KAO JEDNO VELIKO ISKUŠENJE ZA KOJE ĆETE BITI PITANI, STIGLA VAS SVAKA SUZA DA
BOG DA.

S nepoštovanjem,
dijete poginulog borca ARBiH
Elvis Žigonja"

Pismo ovog oca - undefined

Foto: Facebook: Pismo ovog oca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije