Oglasio se Dragan Markovina oko incidenta u Mostaru: "Nije cenzura, nego kič"

/ Komentari (22)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lekcije i projekcije

Cijenim obojicu, iz milion razloga. Bitni su, kao dvije jake ličnosti, u intelektualnom miljeu onoga što je preostalo od ljevice ovdje, na exjugoslovenskim prostorima. Pratim kolumne Markovine, njegove knjige su vrijedne ponovljenih čitanja, ali me je ovaj tekst neugodno iznenadio. Daleko je ispod uobičajenog stila, bliže skribomaniji društvenih mreža ili kafanskom verbalnom obračunu nego polemici ili tekstu koji bi mogao biti okidač za polemički obračun. I nekako se ne mogu oteti utisku: kad Markovina govori o Pakoviću, projekcija je više nego očita. Ali nikako ne bih u ovom nepotrebnom "dvoboju" birao stranu.

***

***

Panzer

Gradonačelnica Benjamina je postavila plakate za katolički ADVENT,bez slike katedrale i nije se digla ovolika HALABUKA ***

AL FAKAT

>>Markovina definitivno nije lijevi šupljikat niti wannabe ljevičar, ali šta mu se bilo naredalo u emisiji šatroljevičara, pozera i lažnjaka kojima je ljevičarenje da stave negdje "antifa" ili "sf-sn"!!! Ne znam što mu je to trebalo- pritisak urednice i šefice ili je sve bilo štancanje, u borbi za honorar, pošto živi i radi kao slobodnjak. ka U kontru sa Draganom Markovinom<< Bravo, ni ja baš ne kontam. Čuj Šaćir Filandra, ljevičar, šta ima. Ko što sam ja teorijski fizičar!

Pitam za jarana

A nije vama ovo Markovinino "nije cenzura nego kič" onako malo odron i đonom na dojučerašnjeg druga kojeg je isti taj Markovina branio od nabrijanih talibana u Ze-ze-zenici?

Zajednički neprijatelj

U Srbiji, Paković je smrtni neprijatelj jer je protiv " srpstva, otadžbinskog rata, pravoslavlja, srpskog sveta i svetinja" u Hrvatskoj dira u " neupitno hrvatstvo, domovinski rat i Crkvu u Hrvata" SDAbošnjacima napada Armiju BiH I islam". Kako vidimo, Paković je zajednički mrski neprijatelj braće i sestara pravoslavnih, katoličkih, muslimanskih te otadžbinskog, domovinskog rata i armije koju je jedna stranka poništila kao armiju- kao što je poništila republiku. Zajednički neprijatelj Paković, kako to, kako to????

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Slažem.se...trebala je staviti sliku katedrale sa

***

Benhur

Slažem se...trebala je staviti sliku katedrale ali sa munarom...ne kontas ti... **

Zajednički neprijatelj

***

Dragan vrijedi

Bla, bla, bla, blaaaa! Napeli se svi sa intelektualnim komentarima, sve anonimus do anonimusa. Može te ga grupno Markovini.

Padaj silo i nepravdo

Bla, bla, bla, blaaaa! Napeli se svi sa intelektualnim komentarima, sve anonimus do anonimusa. Može te ga grupno Markovini. ka Dragan vrijedi @Dragan vrijedi Ajme, ti, očigledno, sporo čitaš, teško razmišljaš a odveć rijetko shvaćaš sve to s krvavoj mukom pročitano. Osim jednoga naziidiota čiji "intelektualizam" bi trebale azilirati stanovite ustanove za mentalno zdravlje, ovdje nisam naišao na komentare neprijateljski usmjerene prema Markovini.

Anonymous

Bla, bla, bla, blaaaa! Napeli se svi sa intelektualnim komentarima, sve anonimus do anonimusa. Može te ga grupno Markovini. ka Dragan vrijedi Briljantno smišljeno! Neka si im svima očitao lekciju, poznata i priznata intelektualna veličino em širino!

Padaj silo i nepravdo...

*sve to s krvavom mukom pročitano*

Gost

A, Dragan Markovina je kao neki važan lik? Ma, hajte, molim vas.

Ne pijem dok Paja vozi

U Srbiji, Paković je smrtni neprijatelj jer je protiv " srpstva, otadžbinskog rata, pravoslavlja, srpskog sveta i svetinja" u Hrvatskoj dira u " neupitno hrvatstvo, domovinski rat i Crkvu u Hrvata" SDAbošnjacima napada Armiju BiH I islam". Kako vidimo, Paković je zajednički mrski neprijatelj braće i sestara pravoslavnih, katoličkih, muslimanskih te otadžbinskog, domovinskog rata i armije koju je jedna stranka poništila kao armiju- kao što je poništila republiku. Zajednički neprijatelj Paković, kako to, kako to???? ka Zajednički neprijatelj Znači opet se napravilo bratstvo i jedinstvo protiv zajedničkog neprijatelja Pavkovića 🤣🤣🤣🤣🤣

Glas za Markovinu!

U pravu je Markovina 100%! Pakoviću, đido loma na portal radiosarajevo.ba da vidiš majstore cenzure, nema dalje!

Kiki

Trebao je ubaciti cinjenicu kako ti je caca suflirao JNA u Mostaru 1991-92.

Bos-Sa

Pakovic je vise od odvratnosti,lici na europejca,lazova i prevaranta

Bos-Sa Radi covjek za velike pare,investicija

U Srbiji, Paković je smrtni neprijatelj jer je protiv " srpstva, otadžbinskog rata, pravoslavlja, srpskog sveta i svetinja" u Hrvatskoj dira u " neupitno hrvatstvo, domovinski rat i Crkvu u Hrvata" SDAbošnjacima napada Armiju BiH I islam". Kako vidimo, Paković je zajednički mrski neprijatelj braće i sestara pravoslavnih, katoličkih, muslimanskih te otadžbinskog, domovinskog rata i armije koju je jedna stranka poništila kao armiju- kao što je poništila republiku. Zajednički neprijatelj Paković, kako to, kako to???? ka Zajednički neprijatelj

Bos-Sa

Pa dogovor sa Bljeskom i sa gradonacelnikom Mostara koji je javno stavio na stranu fasizma,a pare cine cuda,moze se i lagati i podvaljivati.

miki

Ako predstava nema veze sa vašim romanom trebalo je sa plakata ukloniti vaše ime. Ostaje ili ostaju redatelj i scenarista kao autori. Predstava je u svakom slučaju zabranjena i tu je redatelj u pravu. Vaša situacija je kompleksna jer se niste odmah ogradili od teksta predstave a trebali ste. ne znam da li se redatelj u odbrani poziva na vaše ime jer to bi bilo ružno. ako ne čovjek je u pravu. Zabranili su mu predstavu.

/ Najnovije