Novinar Sanel Kajan upozorio: Udisanje otrovnog zraka je rezultiralo ovim

Radiosarajevo.ba
Novinar Sanel Kajan upozorio: Udisanje otrovnog zraka je rezultiralo ovim
Twitter / Sanel Kajan, novinar/reporter koji radi za Al Jazeeru

Mostarski novinar Sanel Kajan je opisao kako je višegodišnji rad u Sarajevu uticao na njegovo zdravlje. Upozorio je na posljedice zagađenja zraka.

Na Facebooku je napisao sljedeće:

"Nakon 11 godina života u Sarajevu, vratio sam se u Mostar. Vjerujem, za stalno. Ovih dana sam uradio kompletnu zdravstvenu analizu", naveo je.

Tvrdi da je analiza pokazala sljedeće:

"11 godina udisanja otrovnog sarajevskog zraka rezultiralo je iritacijom disajnih organa, nakupljanjem metala u organizmu, poremećenim stanjem mikroelemenata i minerala, te nedostatkom vitamina D. Hvala Bogu, nije došlo do te mjere da se ne može riješiti."

Građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine je poručio:

"Ali, želim upozoriti vas koji živite u Sarajevu. Dragi moji sarajevski prijatelji, vjerujte da vam je problem otrovnog zraka mnogo, mnogo veći od toga ko će zasjesti u koju političku fotelju. Nažalost, političari ne rješavaju taj problem. Bilo koja vlast ne nudi konkretne mjere za rješenje problema. A on se ponavlja svake godine. U sve većem obimu."

Prema riječima Kajana, boji se da bi uskoro moglo biti kasno dodavši:

"Mislite na svoju djecu koja su od rođenja izložena otrovima u zraku i vodi u Sarajevu. Mislite na sebe!"

Iz godine u godinu, zagađanje zraka je sve veće u Sarajevu i drugim gradovima zemlje. Uzroci zagađenja su način zagrijavanja domaćinstava, gasovi iz automobila i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije