Nermin Tulić o misi za Bleiburg u Sarajevu: A znate li Vi, Uzoriti Kardinale...

Radiosarajevo.ba
Nermin Tulić o misi za Bleiburg u Sarajevu: A znate li Vi, Uzoriti Kardinale...
Radiosarajevo.ba / Nermin Tulić

Informacija da će se ovog maja u Sarajevu, u sarajevskoj Katedrali, našoj ljepotici nastaloj u čarobnim rukama genija Josipa Vancaša, održati misa za zločince, molitva za režim koji je ubio hiljade naših predaka, misa za Bleiburg, potresla je do srži većinu ovdašnje javnosti.

Miza za Bleiburg vam je onaj događaj koji jedni smatraju odavanjem počasti ubijenim civilima i vojnicima tzv. NDH, dok je za druge to najveći fašistički skup u Evropi... upravo to bi se trebalo održati u sarajevskoj Katedrali srca Isusova, a sve bi trebao predvoditi kardinal Vinko Puljić...

Reakcije su brojne i, opravdano, oštre. Jedna od njih izdvojila se danas na društvenim mrežama, a riječ je o poruci slavnog sarajevskog glumca Nermina Tulića, koju prenosimo u cjelosti (uz dozvolu autora, op.pr.).

"A, znate li Vi, Uzoriti Kardinale Vinko Puljiću, da je u Sarajevu od ustaških ruku ubijeno preko 9 hiljada ljudi?

A, znate li Vi, Uzoriti Kardinale Vinko Puljiću, da su ustaše u Sarajevu, u Luburića Vili bacali ljude u kazane sa ključalom vodom, peglali ih užarenom peglom i vješali po sarajevskim lipama?

I, znate li Vi, Uzoriti Kardinale Vinko Puljiću, da u Sarajevu još žive potomci tih svirepo pobijenih ljudi, a i mi koji znamo šta su ti zlikovci činili?

Uzoriti Kardinale Vinko Puljiću biću, ako treba, prvi ispred i moje Katedrale jer bi me bilo stid ne reagovati zbog mojih i majke i oca koji su se borili protiv takvih!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije