Marković: Velikosrpski šovinistički zloduh je pušten iz boce

1
Radiosarajevo.ba
Marković: Velikosrpski šovinistički zloduh je pušten iz boce
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Otvaranje problema Rezolucije o genocidu u Srebrenici, pokrenulo je prividno uspavanog zloduha velikosrpskog nacionalšovinizma!

Piše: Predrag-Peđa Marković, potpredsjednik udruženja Montenegrin-American 

Iako su za genocid u Srebrenici pravosnažno osuđeni zločinci, velikosrpski nacionalisti uporno ponavljaju laž da se tom rezolucijom cijeli srpski narod proglašava genocidnim! Takva tvrdnja nigdje ne postoji u ovoj Rezoluciji!

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Njenim usvajanjem pravda je ipak, ali samo donekle zadovoljena! Poznati mladočetnik, snajperista sa Pala, Aleksandar Vučić, i sami vrh Crkve Srbije, za koje postoje broji dokazi o učešću u genocidu, još uvijek su na slobodi! Slično Hitlerovoj naredbi iz Drugog svjetskog rata, zvuči i Vučićev poziv da se za svakog ubijenog Srbina ubije 100 Muslimana! Od čitavog civilizovanog svijeta, jedino je sud u Parizu 1995. godine potvrdio pisanje francuskih glasila da je Crkva Srbije odgovorna za etničko čišćenje i genocid u Bosni i Hercegovini! Stoga se ravnogorski političari, na privremenom radu u Crnoj Gori, uz to i teroristi u pokušaju, kao i pripadnici Svetosavske sekte, poznate i pod imenom Srpska pravoslavna crkva, negiranjem genocida u Srebrenici dobrovoljno svrstavaju u red saučesnika i podstrekača za neka nova zlodjela.

Na optuženičkoj klupi, ne samo po ovom osnovu i osnovu skrivanja osuđenih ratnih zločinaca u svojim "operativnim bazama", crnogorskim svetinjama, već i po osnovu prikrivanja pedofilije širom Balkana, trebao bi se naći i "poglavica" Joanikije-Nedostojni II!

Zašto je zloduh velikosrpskog genocidnog naci-šovinizma pušten iz boce upravo u Crnoj Gori, i traži usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu, iako se takva rezolucija dva puta našla pred srpskim parlamentom i oba puta odbijena!? Projektanti Velike Srbije znaju da u Crnoj Gori treba stalno "podgrijavati" importovano "Srpstvo", ne bi li time abolirali svoju ideologiju za sve zločine koji su počinjeni nad Crnogorcima i crnogorskom državom od 1918. godine. Taj genocid se dešavao na očigled cijelog svijeta, uz njegovo prećutno saučesništvo, a o njemu govori blizu sedam hiljada ubijenih civila, staraca, žena, đece i vojno sposobnih muškaraca; više od šest hiljada spaljenih domova, silovanja, uništavanje stoke i ljetine u svrhu gladomornog prisiljavanja Crnogoraca na poslušnost zločinačkom režimu Aleksandra Karađorđevića, poznatog pod pseudonimom "Aca Palikuća"!

Vllasi: Beograd ostao na pozicijama sa kojih su 1992. krenuli u vršenje genocida i strašnih zločina

Vllasi: Beograd ostao na pozicijama sa kojih su 1992. krenuli u vršenje genocida i strašnih zločina

Želi li ova zlikovačka vlast rezolucijom o Jasenovcu abolirati četnike, koji su glavešinama u Jasenovcu u vrijeme njihovog savezništva isporučili na hiljade pravoslavaca iz Bosne! Takvi pripadnici četničke ideologije, saradnici fašista, su u Srbiji proglašeni borcima za slobodu i antifašistima.

Temi Rezolucije o genocidu nad Crnogorcima, bi se mogao priključiti i fakat preko devet hiljada ubijenih Muslimana 1943. godine od strane četničkog vojvode Pavla Đurišića, među kojima je bio značajan broj crnogorskih Muslimana. Isti Pavle Đurišić se nakon sloma četničke fašističke vojske priklonio Pavelićevim ustašama, s kojima su četnici u toku rata imali dobru saradnju, obećavajući da će svoje četnike staviti na raspolaganje crnogorskim suverenistima. Nakon što je otkrivena Đurišićeva prevara njegovi četnici su vojno razbijeni a ostatak zajedno sa Đurišićem završio u Jasenovcu gdje su i stradali, čime je stavljena tačka na aktivnosti ovih zlikovaca!

Genijalni Zoran Kesić ismijao Vučića: "Srbi nisu genocidan narod! Boj na Manhattanu"

Genijalni Zoran Kesić ismijao Vučića: "Srbi nisu genocidan narod! Boj na Manhattanu"

Pa zašto posrbljeni crnogorski građani, na čelu sa Mandićem, Kneževićem, mladočetnikom Kovačevićem i mnogi drugi dvorski pajaci Vučićevog "dvora", prebačaju na crnogorski "teren" ovu, za Crnu Goru, besmislenu rezoluciju? Sa jedne strane se dokazuje bezbroj puta ponovljena sluganska vjernost novom klerošovinističkom"voždu", Vučiću, a sa druge se na "mala vrata" u Crnu Goru uvodi rehabilitacija četnika i njihove ideologije, kroz proglašenje, između ostalih, i četnikog vojvode Pavla Đurišića i njegovih koljača za žrtve genocida!

Odgovor na ove zle namjere bi svakako trebala biti Rezolucija o genocidu nad Crnogorcima, što bi u daljem postupanju trebalo da podrazumijeva i zahtejv  za obeštećenje u koji bi se morao uključiti i povraćaj ogromnog novca, koji je Srbija  prisvojila u vidu novca od ratnih reparacija namijenjenih Crnoj Gori, kao i obeštećenje od strane Crkve Srbije, za pljačku koju sprovodi više od  vijeka gazdujući nelegalno crnogorskim svetinjama.

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije