Igor Stojanović o ostavci ministrice visokog obrazovanja KS

3
Radiosarajevo.ba
Igor Stojanović o ostavci ministrice visokog obrazovanja KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

Zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, Igor Stojanović, na svom Facebook profilu komentarisao je ostavku ministrice visokog obrazovanja KS Melike Husić-Mehmedović.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Ministrica visokog obrazovanja je podnijela ostavku. U njenom obrazloženju ostavke, rečeno je da zbog kritika u javnosti koje su upućene na Zakon o visokom obrazovanju, Ministrica napušta Vladu KS. Podsjećam da su i opozicija i pozicija imali kritike. Nijedan fakultet nije dao podršku Zakonu. Ni studenti. Manje je bitno šta su interesi svih pobrojanih. Mnogo više je bitno da su kritike indikator da se mora naći kompromis.

Ministrica je poručila da je mnogo bahatosti i neznanja i da zbog toga odlazi. To je tačno i manje više svi znamo kakvo smo društvo i da ga moramo civilizacijski unaprijeđivati. To radimo tako što komuniciramo. Ali ko god misli da će popraviti ovo društvo tako što će izvrijeđati sve one koji se ne slažu sa njim...

Suštinski je isti kao i ovi koji su nas doveli do ovog nivoa komunikacije. Ministrica je podnijela ostavku i odustala od borbe za Zakon, a da nije saslušala nijednu diskusiju bilo kojeg zastupnika u Skupštini KS. Stav u kojem vlada filozofija, ili po mom mišljenju ili neće nikako, nije dobar osnov za napredak društva.

Da bi unaprijedili Sarajevo i BiH, moramo biti istrajni i okupljati ljude oko ideja u koje vjerujemo. Najlakše je odustati i otići", napisao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije