Geopolitičke kalkulacije Milorada Dodika: Mit ili realnost (I)

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dejton je izvor kriza i nestabilnosti. Vodi u rat!

Dejton je embargo na drzavu, kao onaj na oruzje za odbranu Bosne ‘92-95! Potentno vrlo opasan po mir na Balkanu i Evropi. Bure baruta koje pod kontrolom drzi MZ samo sto nije EKSPLODIRALO. Do kada?? Kobna greska Dejtonskog ustroj drzave je “etnoteritorijalna podjela konstitutivnih naroda”. Kojih naroda?? Ona uzrokuje desnicarsku mrziteljsku, klarofasisticku podjelu drustva i unistenja drzave! Samo neprijatelji drzave na tom narativu osvajaju izbore mrziteljskim politikama prema drugacijima i prema drzavi. Bosanski pravoslavci “misle da su srbijanci” i zastupaju velikodrzavnu politiku Srbije. A nisu joj dijaspora, ni nacija ni slavenski narod! Srbuju ih kao NACIJU Jugoslavije/SHS- drzave koje odavno nema! Bosanski katolici nikada nisu dosli iz Hrvatske. Nisu joj iseljenistvo. Nisu slaveni Hrvati! Tu glupost iz Kraljevine Ju uzidase u Dejton. Sa skrivenom namjerom da se drzava raspadne. To upravo sada radi Dodik i pomaze mu hinjski Covic. Ljudi Rusije! To projektuju Srbija i Hrvatska da bi podijelili Bosnu i uzeli teritorije, ljudske i prirodne resurse. Koriste metode zlocina, UZP-a i istrjebljenja, genocida. Zar je Zapad toliko glup ili je mrziteljski nastrojen prema staroevropskom bosanskom narodu samo zato sto su muslimani? Stavimo problem na vagu koristeci presude medjunarodnih sudova za rat u BiH 1992-95te.

TM770803

ja samo znam, a ovaj autor ne zna, da je granica davno povučena na Drini, a da su do Banjaluke tri kuće u kojima u dvije ne gori svjetlo

/ Najnovije