Dželaludin Hodžić: Sarajevo između života i rocka

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pazarac se nabio na nož

...sve je to roken rol...

Beeograđanin popio metak u glavu

...koji ljudima nanosi bol..

JA1

Forto, nemoj vise dirat papke, vidis da se bune kao i ovaj SDAovac dzelaludin. I ko je sad on bgti?

nasvasta

Ne seri i ne navodi vodu na mlin pogani iz SDA koja intelektualno a pogotovu moralno uništi ovaj napaćeni narod.

jbjjnkkj

ne bi sjala ovako jako...

Generacija 8

Prvo što nam je šund u BIH su političari i njih je teško iskorjeniti. Što se više trudimo svakim danom dolaze novi i gori. Imamo glavna tri turbofolkera za koje narod listom glasa i na njih svršava više od dvije decenije. A i ovi mlađi pokušavaju plagijatima ih imitirati pa sve nekako . Forto još živi u sedamdesetim osamdesetim godinama jer je devedesete preskoćio i nije čudo da se još divi Đorđu Marjanoviću, Ivici Šerfezi, Senki Veletanlić, Gabi Novak. Uh to su bila vremena.

AfŹ

Koju muziku Dželaludin sluša ??? On je ova turbofolk generacija sa doktorskim disertacijama.

Forto i druge forte

Forto je jedan u nizu. Forta od MZ do države. Jedni sve to ignorišu tj nehajni na prozivke drugi vađenjem se još više ukopaju. Rijetki priznaju svoju grešku a niko ne nudi stolicu.

Ko

Bla, povratnici u RS, samo da je bgra koja je unistila glavni grad i donijela svoj sund opstajala i uzivala, ne znaju oni bolje od sunda, ali dosta vise suplje o ratu i povratnicima. Odjebite vise lzni intelektualci koji bi portiri bili da ne bi rata, valjao vam je rat, trebate Karadzicu bistu podici jer bi bili na marginama kako je i trebalo da ne bi rata. Gadite mi se, sta ste od grada uradili, nisu cetnici i Mladic itd… vi stoko papanska ste ga unistili zauvijek i Sarajevo vise nikad nece biti ni s od onoga nekada kada su ovdje zivjeli svi. Vi sad ne znate ni cijevi 30 godina popraviti a kamoli sta drugo.

hljlkrgaj

Opet takvo nešto podrazumeva snagu integritet i spremnost na žrtvu a ja takvu politiku u sarajevu na žalost ne vidim ;)

Mirza Tvica

Koliko znam trenutno (ako samo malo zaobiđemo (Covid krizu) u sSarajevu se rokenrol svira u više klubova nego narodnjaci. Idemo redom: Sloga, City Pub, doskora Monument i Pink Hudini, Pub na Malti, pa Johny, Underground, Jazbina, Bossa nova klub, Aquarius... Nasuprot njih imamo tamburaše u Maloj pivnici te narodnjake u Bosni i ne znam da li se još gdje sviraju narodnjaci. Koliko znam i u sarajevskim kafićima se uglavnom pušta pop rok muzika malo je klKafića sa narodnjačkom ili folk muzikom. Nažalost vladajuća trojka je toliko opterećena uticajem folk kulture da ne može razborito analizirati stanje stvari

za nepovjerovati

Ne mogu da vjerujem čime se mi bavimo! Da'l je bilo ko od ovih uhljeba obišao naša gradilišta, garaže, tvornice, bolnice,.... Naša gradilišta liče na skup penzionera, jer su mladi već otišli. Naše garaže su pune starijih vozaća, majstora,.....u našim bolnicama se čeka na 10 minutni pregled 2 mjeseca?! Kakav duh, kakva nacija, rasa..... mi izumiremo! Mi za dvije godine nećemo biti u stanju da samostano završimo nit' jedan komlikovaniji projekat ili proizvodni proces...... jer nema mladih ljudi! Odlaze nam i papci i seljaci i FGR!

lkdgakjkjkč

Mirza mišljenja sam da konzumacija ili oponašanje nisu glavni problemi sarajeva. Čak je nebitno da li je to folk, rok... ili bilo šta drugo. Problem je stvaralaštvo, rasadnik koji zrači kreativnošću, što sarajevo nekada jeste bilo.

/ Najnovije