... / Dragan Bursać: Tjeraj balije, Stevandiću!

21. 09. 2020. u 07:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1551

Dok je Stevandić etnički čistio Kotor Varoš uz podršku VHS kamere, nije mu to nešto zasmetalo u životu. Pa šta fali sad malo ratnog huškanja i fašizma nad Bošnjacima, Hrvatima i Albancima. Nije šećer u vodu.

Sjede tako u kafiću ustaša, balija i Šiptar i naklapaju kako sjebati Srbe. Kafić je u centru Banjaluke, dabome, a ova tri pogana zlotvora jako glasno iznose svoje prijedloge. Etničko čišćenje, protjerivanje, Oluja, zavađanje, znate kako to već ide...

Piše: Dragan Bursać

I možda bi oni tako i uništili Republiku Srpsku na spavanju, da u tom momentu u kafanu nije ušao ocvali, masni srBski Stiven Sigal i rekao:

”Slušaj momci, malo ste se prevarili, Republika Srpska je sad ujedinjena!“

Udario je šapom o sto i izbacio “elemente“ iz kafane, iz Banjaluke, iz Republike Srpske iz srBskog svijeta i Kosmosa.

Etničko čišćenje kao najsvetija obaveza Republike Srpske

Za sve one, koji su otegli vilicu do zemlje, na koncu TV spota, pojavljuje se Doktor Crveni Kombi Nenad Stevandić, koji pojašnjava urbi et orbi kako je to njegov potpis, rukorad, njegovog uma djelo i kako je “obaveza“ Republike Srpske da uvijek bude ovako ujedinjena.

Dobro.

Naravski riječ je o neonacisti najcrnje provinijencije, kome je osnovni i jedini cilj nacizmom i ksenofobijom zavađati i zabavljati odjednom puk. I naravski da mu je to uspjelo! A gdje neće uspjeti, kad naturščik-mutavci izigravaju balije, Šiptare i ustaše, kad je to toliko debilno da graniči sa sverama Monti Pajtona, ali ih ne doseže i strmoglavce pada u transfer blama. U krindž.

Ima tu nešto drugo, mnogo gore.

Ništa Stevandić nije slagao za današnji RS!

Taj četnik Nenad Stevandić u SRŽ precizno dešifruje trenutnu klimu u Republici Srpskoj. A klima je idealna za varšavskog geta. Za svakog onog ko iole liči na Bošnjaka, Hrvata ili ne dao srBski bog, Albanca. Taj je, kako smo već razuvidili, po automatizmu balija, ustaša ili Šiptar, i njemu je raus. Ovako ili onako. Živom ili mrtvom.

A šta to tačno znači?

Pa znači da su Hrvati, Albanci i Bošnjaci hodajuća banalizovana, stereotipna poluljudska bića, sve sa preglumljenim govornim manama, nepostojećim uzrečicama, a koje Stevandić i RS guraju nogom u guzicu-jer bolje da se “dobrovoljno” isele iz tog entiteta, nego da sačekuju Stevandićev Crveni Kombi, potom Omarsku, Keraterm i Manjaču, pa poslije Tomašicu.

Zna se, Stevandić je samo glasni svirac republikosrbijanske filharmonije. On je samo ponuda u izlogu, samo jedna pozivnica, za tu i takvu Republiku Srpsku u kojoj ne da nema mjesta za druge i drugačije, nego će drugi i drugačiji prvo biti oprani u stotinu predrasudama obogaćenih voda, a onda rekoh-nogica u guzicu.

I to je sav problem. Nije problem niti u blentavoj opskurnoj “glumi“, niti u Stevandiću samom, čak ni u njegovoj, a Dodikovoj satelitskoj partijskoj franšizi.

Vidite, sav problem je što Stevandić snima spot na istom mjestu sa koga je mrčio, vedrio i oblačio, dok je etnički čistio Banjaluku i ta njena sela. I ništa se nije promijenilo. Ama baš ništa u odnosu na 1992, godinu, osim što je TV produkcija malo bolja, a mi svi zajedno možemo samo bespomoćno srati po društvenim mrežama.

I dok je onomad Stevandić etnički čistio Kotor Varoš uz podršku kamere i VHS-a, nije mu to nešto zasmetalo u životu. Pa šta fali sad malo ratnog huškanja i fašizma nad Bošnjacima, Hrvatima i Albancima. Nije šećer u vodu.

Samo nemojte pričati o ovome, da se doktor ne dosjeti

Nego, hoće li Centralana izborna komisija kazniti doktora Nenada Stevandića, što se sprda sa ono malo preostalih nesrba u Banjaluci?

Hoće klinčine!

A evo i zašto:

Sam dr Stevandić kaže, kako to nije nikakav predizborni spot, nego je, kako se ono kaže, hmm, spot za partiju. Istina, neko će reći, nije govno, nego se neko posrao, ali CIK-u je Stevandićevo objašnjenje presudo. To što je isti napravio najfašističkiji preizborni spot od rata na ovomo, a rekao da nije predizborni, njima u CIK-u više znači od bilo kojeg stava zdravog razuma. Ujeo vuk magare, ko će se sad zajebavati sa četnikom Stevadnićem, još i Dodika na vrat možemo navući, e tako razmišljaju ljudi, koji NEĆE zabraniti učešće ovog notornog nacoša na izborima.

A svi zajedno ćemo se praviti kao da ovo nije slika jednog entiteta, ili što bi teritorijalno kazali 49% tla zemlje bosanskohercegovačke. Svi zajedno ćemo zatvoriti oči, usta, uši i podrezati sebi udove, dok govorimo, šuti, nemoj ga reklamirati-i antireklama je reklama. I tako ćemo padati dublje i dublje u vlastitu bezvoljnu mutavost, dok nas odozgo gleda Stevandić, zadriglo se smije i smišlja novu naci sprdnju sa nesrbima.

Pobjednička taktika

Da budemo do kraja jasni, Stevandić i njegovi četnici žele što više glasova na ovim izborima i dobiće ih upravo ovom i ovakvom nacističkom kampanjom. Kakva crna ekonomija, porezi, zapošljavanje, PDV. Ovo, ovo interesuje narod!!!

Hljeba i igara, a pošto je osukdacija za lebac, dovoljno je i jedno klasično etničko čišćenje.

Nego, odistinski, bilo bi dobro da pogledate video-čisto da znate šta o drugim i drugačijim misli vladajuća politička republikosrbijanska klika.

Nana Hava Tatarević iz Zecova, nepunih 80km od Banjaluke imala je 6 sinova i muža. I onda je, što bi rekli ostala bez njih. Zapravo ubili su ih oni koji imaju Stevandićev mozak i njegovu ideologiju.

I da je samo njih…

Pa vi vidite hoće li se ponoviti!?

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

KOMENTARI (6)