Dragan Bursać: Ovakvi kakvi jesmo, ne zaslužujemo Bogića Bogićevića

5
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Ovakvi kakvi jesmo, ne zaslužujemo Bogića Bogićevića
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Dragan Bursać, ugledni bosanskohercegovački novinar i kolumnista našeg portala, komentirao je na društvenim mrežama odluku Bogića Bogićevića da odustane od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

"Bogić Bogićević odustao od kandidature za sarajevskog gradonačelnika! Postoje ljudi kojim su obraz i čast ipak važniji od krnjave i nikakve vlasti.

Mislim da mi Bogića ovakvi kakvi jesmo, na žalost, ne zaslužujemo! A još više mislim da Bogiću u ovoj političkoj žabokrečini nije mjesto! Opet na žalost po nas", napisao je Bursać.

Bogić Bogićević obavijestio je SDP da odustaje od kandidature za prvog čovjeka Grada Sarajeva, nakon što se danas izbor čelništva glavnog grada pretvorio u pravu političku travicu.

Gradsko vijeće Sarajeva ima 28 vijećnika.

Svaka od četiri sarajevske opštine koje čine Grad - Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Stari Grad, delegira sedam vijećnika u Gradsko vijeće.

Prema odredbama Statuta Grada Sarajeva Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, kao konstitutivnim narodima, pojedinačno se garantuje minimum 20 posto mjesta u Gradskom vijeću, a Ostalim najmanje dva mjesta.

Gradonačelnik glavnog grada BiH se bira javnim glasanjem, a za izbor je potrebno petnaest glasova.

Bogić Bogićević je dugogodišnji bh. političar, antifašista, borac za ljudska prava, borac za mir i bivši član Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kojeg su građani Bosne i Hercegovine izabrali za tu funkciju na prvim demokratskim izborima 1990. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije