Dragan Bursać: Limena kruna lažnog cara Bakira Malog

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Limena kruna lažnog cara Bakira Malog
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Ako je Erdogan u Bakirovim očima sultan, onda je Vučić neki srbistanski vezir. U cijeloj ovoj jadnoj situaciji, Bakir je jedno veliko ništa, odgovorno za urušavanje države Bosne i Hercegovine, samo mu to još niko nije zvanično rekao.

"Nismo još uvijek precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići...Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd."

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA istražila, Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv KSBiH

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA istražila, Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv KSBiH

Piše: Dragan Bursać za portal Radiosarajevo.ba

Kazao je ovo Bakir Izetbegović, član Predsjedništva...ma kakav crni član Predsjedništva, kazao je ovo entuzijasta i ljubitelj Aleksandra Vučića i Redžepa Erdogana, Bakir Izetbegović, lažni bosanski car, kada se pozvao na svoju političku submisivnost. E vidite, ta submisivnost i taj kontekst podvižništva čuda rade u njegovom slučaju. A i Bosna i Hercegovina se vrlo lako mogu naći u čudu neviđenom.

Tako Izetbegović Junior sa svojom hanumom mašta da postane sultan na Miljacki, kad već ne može na Drini, Vrbasu, Uni i Sani, ali ga put u taj izmaštani nepotistički sultanat nekako uvijek i sve jednako vodi preko Beograda i Vučića. I da, Vučić jeste Erdogan za siromašne, ali i takav kakav jeste, opet je san za našeg lažnog cara Bakira Malog, koji je eto spreman skinuti i svoju izmaštanu krunu s glave, ne bi li udovoljio svojim povremenim (malo)građanskim i uvijek nacionalističkim apetitima. Šta je moja limena kruna, misli se Izetbegović, naspram prave moći kojom će me Vučić obasuti, dok me bude uvjeravao da sam "prvi u Bošnjaka".

Reanimacija Dodika

Ovaj put, ulog je jasan, živa, zdrava i obnovljena politička koža Milorada Dodika. Reanimaciju je započeo prije neki dan Aleksandar Vučić, a svojim nemiješanjem u cijelu stvar, amin je dao Erdogan odavno. Cilj čitave akcije - spasiti Dodika, e kako bi se spasila kancerogena nacionalistička trojka koja hara Bosnom i Hercegovinom sve ove hude godine. A trojku čine Čović, Dodik, Izetbegović. Svi ostali su ili sami svoji ili njihove marionete ili slučajni politički prolaznici.

E, zato se ide na poklonjenje Vučiću ispod Meštrovićevog spomenika Pobjednika u Beogradu. Šta se dobija zauzvrat? Pa ništa više od malo tog izmaštanog vezirskog sjaja, što će Bakiru Aleksandar Vučić preko šahovske table isporučiti. Jer, ako je Erdogan u Bakirovim očima sultan, Vučić je neki srbistanski vezir. U cijeloj ovoj jadnoj situaciji, Bakir je jedno veliko ništa, odgovorno za urušavanje države Bosne i Hercegovine, samo mu to još niko nije zvanično rekao. Ali dobro ima vremena, promijeniće se i to.

Ili možda neće!

Ko ima Bakira za političkog neprijatelja, prijatelji mu i ne trebaju, sve on sam odradi

Jer je Bakir Izetbegović udovoljavajući svojim kompleksima direktno iskopao duboku rupu Bosni i Hercegovini.

Da se razumijemo, Dodik i Čović 'nikad za nikad' neće odustati od svojih secesionističkih stavova i namjera, za koje su životno i ideološki motivisani i predodređeni. Životno jer neće u zatvor, dok su na čelu etnija, a ideološki, jer je cilj i Hrvatske i Srbije podjela Bosne i Hercegovine, a oni su njihovi vojnici. Pa im u ovakvoj situaciji opijeni i deluzivni Bakir Izetbegović dođe kao kec na desetku, ili preciznije kao Bakir na sve što je do sada radio.

I tako nekažnjen od države i naroda, kad je diletantski prokockao šansu da se Srbija osudi za UZP i agresiju u Reviziji tužbe, nekažnjen za svaku malverzaciju u kojoj je građanima malosultanskim stilom uništavao živote, on danas može sasvim slobodno i opet nekažnjeno izigravati tog kraljevića za siromašne s limenom krunom na glavi, dok se sprema za unaprijed izgubljenu partiju šaha za Vučićem. I ko će ga savjetovati u toj partiji šaha? Srednjoškolac Osmica???

Zapravo, biće to dogovorena simultanka, u "duhu prijateljskih odnosa", u kojoj će Izetbegović junior biti nagužen. Dobro on, ali će s njim onako pride biti nagužena i građanska država Bosna i Hercegovina.

Dragan Bursać - undefined

FOTO: Arhiv: Dragan Bursać

I kao da ovim potezom, ovim odlaskom na noge Vučiću, Bakir najglasnije kaže, nema života za građansku BiH, a svi vi koji se osjećate građanima, a ne Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, predominantno, niste dobrodošli. Evo, submisivnom igrom s Vučićem ću vam to i dokazati. Dokazaću vam to i političkim oživljavanjem Milorada Dodika i stvaranjem nove, još jače nacionalističke koalicije uoči narednih izbora.

Nakon Dodika, red je ponuditi treći entitet Čoviću

A oživljavanje Dodika je tek početak, jer će podrška Čovićevoj razgradnji Federacija, Ustava i na koncu BiH biti onaj šlag na ljigavoj torti. Da se razumijemo, Bakir Izetbegović nema nikakav problem da se u ovoj zemlji napravi i treći entitet, ako će on biti Vučić neosporni u svom kutku sarajevskog kantona. Nikakav problem. Ne vjerujete? Pitajte ga šta misli o prijedlogu novog Izbornog zakona, kojim se praktički otvara put Čoviću za doživotnog člana Predsjedništva i još gore, stvara se obris trećeg entiteta. Pitajte ga!

I to građani BiH moraju znati ako ih uopšte ima.

Šah-mat!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije