Izjava / Komšić o odlasku Izetbegovića u Beograd: Rekao sam mu da to ne radi!

25. 10. 2021. u 22:30:00 F. V.

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić komentirao je najavu predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajućeg Doma naroda BiH Bakira Izetbegovića da je spreman ići u Beograd radi razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Rekao sam mu da to ne radi", kratko je za Radiosarajevo.ba kazao Komšić.

Podsjetimo Izetbegović je večeras za Federalnu televiziju (FTV) kazao da je "Vučić čovjek s kojim treba razgovarati".

"Da. Nismo dogovorili precizno sastanak. Postoje otpori da se ide na taj sastanak, a ja ću na taj sastanak otići.

Ja ću otići na svaki sastanak koji može spriječiti jedan lošiji scenarij, gdje mogu utjecati da se stvari smire i da se ide u pravom smjeru", rekao je Izetbegović.

Upitan o tome gdje će se održati sastanak u Beogradu ili Banjoj Luci, Izetbegović je, također, izjavio:

"Nije meni to toliko važno. Kruna mi sa glave neće pasti i da odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam sad kazao. Da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumijemo, ako je to uopšte moguće.

Da uskladimo te interese. Da ne idemo u nešto što nije dobro. Nešto smo postigli za ovih 26 godina. SNSD je to jako usporavao.

Da nije bilo SNSD-a i politike Milorada Dodika ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, s puno visočijim standardom...", rekao je Izetbegović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (18)