Dragan Bursać: Kome smeta minić Lidije Bačić

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Kome smeta minić Lidije Bačić
Foto: Instagram / Dragan Bursać: Kome smeta minić Lidije Bačić

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

“Nije Lidija Bačić ni prva, a sigurno ni posljednja koja je svojim atributima “nasrnula na spomenike i dostojanstvo jednog naroda“ kako je napisano u budalastom saopštenju nesretnika iz Vijeća grada. Bilo je tu kojekavih protuva samo im se nije zalomilo da bude izborna godina, pa je Lidijin minioć postao kolateralana šteta tog namicanja glasova.“

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu predstavila je pjesmu “Sjaj”.

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

I sve nakon toga, postala je legenda.

Piše: Dragan Bursać za Radiosarajevo.ba

Ova vijest bi trebala imati svoj kraj nakon tačke, ali ne.

Lokalna puritanska javnost se zagledala, tamo gdje obično voli da se zagledava lokalna puritanska javnost, a to je žensko međunožje. Pa je lokalna puritanska javnost svojom odokativnom metodom provjerila do koje granice butine seže mini suknja Lidije pomenute Bačić i ocijenila je ta javnost kako je cura, da prostite gola. Nepristojno gola.

Uloga gole noge Lidije Bačić u izbornom procesu

I mogao je ovaj malograđanski žiri, kao i svaki malograđanski žiri uz kaficu na radnom mjestu zumirajući fotografije da traži Lidiji strije i okreće naopako mobitel ne bi li vidio šta se krije ispod minića, da nije izborna godina.

Eh, sad će zapitati dobri, naivni ljudi, kakve veze ima butina sa pripadajućim minićem Lidije Bačić iz Hrvatske, pjevačice poznatije po instagram fotografijama nego po raskošnom glasu sa izbornom godinom. Tako, lijepo, SVE ima veze u BiH sa izborima, pa i minić Lidije Bačić. Posebno njena mini suknja.

Vidite, nakon što su lokalni dokoni moralizatori počeli napljuvavati djevojku, u srednjevjekovu igru se uključilo i Gradsko vijeće Sarajeva, koje bi, e da opravda svoje mahalanje u svoj inkvizitorski dopis uvrstio i Katedralu Srca Isusova, valjda da uozbilji rijalitizaciju partijsku. A Isus, da prostite, nit' luk jeo, nit' luk mirisao.

Tako su ti gradski dokonjaci sastavili budalasto saopštenje sljedeće sadržine:

Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija"

Drago und milo Gradsko vijeće, to što gore navedena optuženica Lidija nije pjevala u Katedrali, nego kao i hiljade onih koji su to naumili ispred Katedrale, ne tangira vas previše? Vi ste nekako spojili unutrašnjost Katedrale sa međunožjem Lidijinim?

Važno je bilo dovesti i u istu rečenicu nekako Srce Isusovo sa narečenim Lidijinim međunožjem, što je propagandni perverzni trik i funkcioniše uvijek i zauvijek, dvije hiljade godina. Kako dići ljude na hajku-spojite žensku sekslualnost sa Isusom i dobijate onu eksploziju, da ne kažem ejakulaciju potisnutog nerealizovanog mačoizma zarobljenog u okamenjene ulice i glave, a uvijek ospoljenog srednjevejkovnom kanonikom i pripadajućim kaznama.

Dragan Bursać: Kome smeta minić Lidije Bačić - undefined

Foto: Instagram: Dragan Bursać: Kome smeta minić Lidije Bačić

Od inkvizitora do Pusi Rajotsa.

Pa onda lokalni zaštitinici ćudoređa dodaju:

“Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike"

Kad si veći reis od reisa

Dobro, sad već vidimo iz koje kancelarije smrdi. Nekako su se predstavnici Trojke odlučili dodvoriti klerikalnim konzervativcima čaršijskim pokušavši da budu veće pape od pape, da ne kažem veći reisi od reisa. I to je razumljivo, jer pogađate, izborna je godina, pa valja namaći koji glas iz tzv. desnog izbornog tijela, a svaki glas, pa makar išao i preko Lidijine butine je dobar glas. I na koncu, šta fali jednom malom glupavom srednjevjekovnom, mizoginom saopštenju, ako će se ukrasti koji glas od SDA tabora, za koji Vijećnici Trojke nekako pretpostavljaju da čuva moral od nas budnih, da ne kažem bludnih?

Ovo saopštenje ni pas s maslom ne bi mogao progutati iz jednog neobičnog razloga-nije Lidija Bačić ni prva, a sigurno ni posljednja koja je svojim atributima “nasrnula na spomenike i dostojanstvo jednog naroda“ kako je napisano u sklepanom saopštenju nesretnika iz Vijeća.

Bilo je tu kojekavih Jeca, Ceca i ostlih ljubitelja ratnih idedologija i pripadajućih zločinaca. Bilo je tu i opskurnjaka, prevaranata, bilo je bizarnih vjerskih tipova, bilo je tu svega, samo jebiga, opet pogađate, nije im se zalomilo da bude izborna godina, pa je noga Ldije Bačić postala kolateralana šteta tog famoznog namicanja glasova.

Hoće li organi mjeriti, dužinu… curinog minića?

Ali sad ono najbolje, čitajući somnibulni prijedlog inkvizicionog Vijeća u kome stoji, pazite sad citiram “pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike" zamišljam scenu:

Policajac Rade Pendrek, godina 40, kao iz Nadrealista, hoda oko Lidije Bačić, koja vrca uz ritam pjesme “Sjaj“, zagleda joj, znate već, u kukove, međunožje i grudi. Lidija, se dernja, a biži majmune, đava te odnia, jesi normalan, neću da mi upadneš takav nikakav u tik tok story. Ali Rade Pendrek ne odustaje, pa uz metar i palac mjeri, hmm do koje dužine smije biti minjak da bi pasao uz Srce Isusovo vadi i papir sa pečatom, naravno Gradskog vijeća po kojem Lidija treba da se raziđe-na proste sastojke. Eto to o oni očekuju?!?!

Jel neko čuo pjesmu i zašto je legalna?

I opet, zaboravih vam reći, nije Lidija sam vrckala, bio je tu i Fatmir Sulejmani, njen pratilac u duetu, koji je zbog minića i Srca Isusovog i Gradskog Vijeća pao u 16 plan. Dakle, moje pitanje-hoće li Fatmir moći otpjevati solo dionice, jer po vijećnicima on ima sve preduslove da završi pjesmu, a da ne uzbruka srca, krvni pritsak i ostale tjelesne sokove ćudorednih građana i njihovih vijećnika?

Po svemu sudeći hoće.

I evo moje poente:

Lidijino tijelo je samo kolateralna šeteta mazoističkog malograđanskog lova na izborne glasove Vijećnika i Vijeća i ništa više ili manje od toga.

A to što bi njena muzika bila za zabranu, to se nikoga ne tiče i nije se ni ticalo. Dakle, vijećnike je brinula dužina minića, pa su smatrali da to “truje“ mlade i pripadajuće starije voajere, a ne decibeli šunda skike, vriske i dreke, koji su isporučeni iz centra Sarajeva?

**

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije