Zapjevala ispred Katedrale i izazvala burne komentare na društvenim mrežama

40
Radiosarajevo.ba
Zapjevala ispred Katedrale i izazvala burne komentare na društvenim mrežama
Foto: Instagram/ Lidija B. / Burni komentari na Facebooku

"Samo bikovi fale", "Sarajevo šeher, grade šta ti papci rade", "Sramno", "Ko je ovo dozvolio?", "Žalosno, jadno i degutantno. Ne priliči mjestu nikako!", "Ja ne mogu u ovo da povjerujem".

Ovako su glasili samo neki od stotina komentara na sinoćnji nastup u centru Sarajeva, kada su nastupili bh. pjevač Fatmir Sulejmani te hrvatska pjevačica Lidija Bačić.

Oni su ispred sarajevske Katedrale predstavili novu pjesmu 'Sjaj'.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Ipak, pjesma je pala "u drugi plan", nakon što su snimci se pojavili na društvenim mrežama - pa su mnogi smatrali kako outfit hrvatske pjevačice ne priliči mjestu gdje se pojavila i nastupala.

Nastup izazvao brojne komentare - undefined

Foto: Instagram/ Lidija B.: Nastup izazvao brojne komentare

S istom pjesmom, Lidija i Fatmir će se u petak i subotu predstaviti na CMC Festivalu u Vodicama.

Podsjetimo, klubovi vijećnika u gradskom Vijeću grada Sarajeva oštro su osudili ovaj nastup i pozvali nadležne organe da ubuduće pravovremeno reagiraju.

"Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike", zaključeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (40)

/ Povezano

/ Najnovije