Kapija / Bursać: 'Kad je ubijen, Sandro je imao nepune tri godine. Pa zemljo, otvori se'

25. 05. 2022. u 11:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dragan Bursać, ugledni novinar i kolumnista portala Radiosarajevo.ba, na svom Facebook profilu podsjetio je na tragično ugašenu mladost na tuzlanskoj Kapiji, 25. maja 1995. godine.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Ovo je Sandro Kalesić.

O njegovoj smrti na tuzlanskoj Kapiji otac Dino kaže: “Kad sam vidio da mi je Sandro pogođen, ja sam ga primakao sebi, osjetio sam da mu je mokro oko srca. Nisam znao da je pogođen, i onda sam ga odmakao i vidio krv. Preko raskomadanih tijela trčali smo do mog auta. Kad smo došli na ulaz u Klinički centar, ja sam osjetio da mi je Sandro izdahnuo na rukama.”

Danas će otac Dino pročitati u srBskim četničkim medijima kako mu je dijete ubio bombaš samoubica, a pročitaće još i kako zločinac Novak Đukić koji je naredio artiljerijsku paljbu i ubio dijete zahtijeva da njegovo ime bude ugravirano na spomeniku iznad imena Sandra Kalesića.

Kada je ubijen Sandro je imao nepune tri godine.
Pa zemljo, otvori se!", napisao je Bursać. 

Podsjetimo, na današnji dan prije 27. godina, desio se masakr na Kapiji poznat i kao "Zločin nad tuzlanskom mladošću".

U 20:55h sa Ozrena četničko-srpske horde su ispalile granatu, na šetalište Kapija u centru Tuzle, i usmrtile 71 osobu i ranile više od 200 osoba. Najmlađa žrtva je imala svega 3 godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)