Dragan Bursać: Dodik odlikovao zločinca Putina i to je odlična stvar!

18
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Dodik odlikovao zločinca Putina i to je odlična stvar!
Foto: Kolaž / Milorad Dodik/Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

"Kad bude suđenje Dodiku, orden će biti krunski materijalni dokaz da je kolaboracionista i da sarađuje sa Hitlerom 21. vijeka. On je dosljedan u štovanju zločinačkog puta. Od Karadžića, Mladića, Plavšićeve svi su našli mjesto u metalu i srcu Milorada Dodika, i dobro je ovo znati!"

"Republika Srpska posebno je zahvalna predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji je pouzdan oslonac RS. Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Rusije, glas i stav RS se čuju i uvažavaju", kazao je ovo Milorad Dodik u Banjoj Luci odlikujući zločinca i Hitlera 21. vijeka Vladimira Putina. 

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Jer zaista, zločinac Putin jeste pouzdan saveznik RS-u, i zaista zločinac Putin se preko svojih proksija bori svim silama da uništi Bosnu i Hercegovinu i iz vizure laktaškog vožda, Putin je trebao dobiti orden i to davno prije.

I odmah da vam kažem, to je odlična stvar!

Bursać: Srbija jeste izvršila agresiju na BiH!

Bursać: Srbija jeste izvršila agresiju na BiH!

Prije nego što pomislite da sam sišao sa uma, razmislite samo: Milorad Dodik je dosljedan u odlikovanju zločinaca i u štovanju njihovog nečovječnog puta. Od Karadžića, Mladića, Plavšićeve svi su našli mjesto u metalu i srcu Milorada Dodika, koji je suštinski nastavio mirnodopskim sredstvima raditi ono što su ovi neljudi radili u ratu. Tako on danas uz pomoć sedativizirane međunarodne zajednice i korisnih idiota iz BiH nastavlja uništavati zemlju i za to je još plaćen novcima svih naših poreskih obveznika.

Ali, kakve to sad veze ima s kremaljskim patuljkom, koji svakodnevno ubija desetine hiljada Ukrajinaca i Ukrajinki?

Pa vidite, Milorad Dodik je uz bjeloruskog diktatora Lukašenka jedini (makar javni) saveznik zločinca Putina u Evropi. I to njegovo ljubljenje stopa zlotvoru iz Moskve počelo je davno prije agresije na Ukrajinu. Nemojte zaboraviti (ako ste zaboravili) čuvenu aferu ikona, kada je Dodik, ratni plijen ruskih separatista-ukrajinsku ikonu poklonio Lavrovu i posredno Putinu. Još tada se Dodik svrstao i oficijelno na tamnu stranu povijesti, a ovo odlikovanje za zločinca Putina mu dođe samo kao šlag na izvrnutoj torti zla.

I kako je onda dobro, to što Dodik odlikovao Putina?

Na više načina!

Prvo, kad bude suđenje Dodiku ovo će biti krunski materijalni dokaz da je kolaboracionista i da sarađuje sa Hitlerom 21. vijeka. I ta saradnja je neoboriva i lako dokaziva. Pa, na koncu dobio je izbore u RS-u zbog fotografija sa ruskim patuljkom. Što je opet stvar zatrovanog putinofilskog naroda, ali o tome drugi put.

Dragan Bursać: Blesava Osmorka i pakt sa laktaškim đavolom!

Dragan Bursać: Blesava Osmorka i pakt sa laktaškim đavolom!

A kako su se to silni iznadsituaši, kvaziljevičari, građanski liberali, "ljubitelji ruske umjetnosti", nazovi mirotvorci, našli na istoj strani sa Miloradom Dodikom dok potajno podržavaju moskovski režim, pa to nije pitanje za Dodika, nego za njih. Biti na istoj strani s Miloradom Dodikom, makar to bila ista strana ulice, predstavlja životni, etički i racionalni promašaj prve vrste!

A vidjeti ih sve zajedno na istoj kamari, sjajno je saznanje!

No da se vratimo Dodiku.

Ono što je konačno jasno svima- Dodiku se može! Može mu se da bude na američkoj crnoj listi, da uslovljava političke partnere iz Sarajeva i to tako što on dobija sve i razara zemlju, a oni ništa za BiH; može mu se da prijeti ambasadorima kako stigne i kad stigne; može mu sa da u noći uoči nelegalnog, neustavnog i nelegitimnog dana RS,dodjeljuje odlikovanje krvoloku Putinu, a da svi gore pomenuti ćute kao zaliveni dok izigravaju francuske sobarice.

E i to je divno i otrježnjujuće vidjeti. Da znamo na čemu smo, da prostite.

I sve to radi Milorad potpuno nekažnjeno, jer nemojte zaboraviti da je od nedavno, baš u Sarajevu proglašen za konstruktivnog saveznika, kome su samo Željko i Bakir smetali da pokaže svu svoju ljubav prema BiH. Pa tako bahat, zapravo stavlja na crnu mapu cijelu državu BiH dok odlikuje Vladimira Putina, jer nemojte zaboraviti da je RS bezmalo pola BiH, a da je Dodik najjači saveznik vladajućoj koaliciji. Nije mala stvar.

Dragan Bursać: Kraj Potočara četnička pjesma podsjeća da je genocid živ

Dragan Bursać: Kraj Potočara četnička pjesma podsjeća da je genocid živ

Ali ne pada snijeg, jelte, da prekrije brijeg, nego da svakoj zvjerki pokaže genocidan trag, pa je i ovo odlikovanje, suštinski komad bezvrijednog metala po koji Putin ne smije niti doći bitna stvar jer nam svima pokazuje ko smo i kakvi smo, od čega smo građeni. Najjednostavnije rečeno, primjetićete odsustvo prisutnosti onih koji su svakodnevno napljuvavali Dodika do prije koji dan, a danas ćute na dodjelu ordena ratnom zločincu.

Jer je to u dnevnopolitičkom i populističkom interesu, mahale a na štetu i sramotu čitave države Bosne i Hercegovine.

Pa se onda ruski ambasador u BiH Kalabuhov smije u brk cijeloj zemlji, kad u ime Putina prima orden i kad kaže:

"Ovo odlikovanje je afirmacija strateškog karaktera međusobnih odnosa usmjerenih ka jačanju prijateljstva naših bratskih naroda."

Na koncu Dodik kaže:

"Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju".

Eto baš tako, a vi se zapitajte, ako imate sa čim, sa kim ste to u koaliciji, i ko vam je to zvijezda vodilja? Nije đavo da je odgovor, bili su i oni prije nas sa njim u kolu. Po čemu ste to onda drugačiji???

Da ostane pribilježeno, 8. januar, Banja Luka, Dodik odlikuje zločinca i okupatora Putina. Tako nešto nije uradio ni Ljotić sa Hitlerom. Što nam svima lijepo pokazuje sa kim imamo posla, a to je odlična stvar koliko god apsurdna bila.

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije