Dr. Zlatko Hadžidedić odgovara dr. Ivi Komšiću: Mitovima protiv mita

/ Komentari (19)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sveznadar

Novinari, obratite paznju na padeze. U naslivu vi pisete odgovorio Ivi. DATIV (Dobija se na pitanja: Kome? Čemu?) Dativ za ime Ivo je Ivu, a za zensko ime Iva je odgovorio Ivi. Pobrkali ste rodove.

Mitoman

***

Nemojte brisati komentare koji ne ne vrijedjaju!

Cudno da brisete komentare koji razbijaju narative i mantre gradjene na velikodrzavnim projektima. Nacije Kraljevine SHS su u AVNOJu nakalemljene kao “narodi u BiH”, a u Dejtoni klonirani u konstituente. Svi znamo da stanovnistvo BiH vijekovima dijeli istu drzavnost, na istoj teritoriji (BiH nema dijasporu ni teritorije susjednih drzava), zivi istu tadiciju, jezik i kulturu-jedan narod u vise religija. Da se radi, uglavnom o jednom narodu potvrdjuje genetika.(Populacija BiH sa nadpolovicnom staroevropskom dinaroidnom haplogrupom u sve tri vjere, muslimani, katolici, pravoslavci). Slicno je sa Dalmatima. Znamo da su srbi i hrvati BiH nastali kao nacije Kraljevine SHS. (Jugoslovenski srbi ili hrvati, preimenovani u politicke narode) Valjda bi bosanski Franjevci znali za hrvate i srbe u BiH u XIX vijeku. Kako nije Ilija Garasanin nije znao 1844. za srbe u Bosni?

Cin brigadnog generala Jovan Divjak vratio je

predsjedavajucem Predsjedništva BiH Aliji Izetbegovicu u prosincu 1997., kad je objavljivanjem sudskih dokumenata saznao za detalje zlocina koje su pripadnici ABiH pocinili nad Srbima u Sarajevu i Hrvatima u Grabovici, Uzdolu i Doljanima. "Ako su Armija BiH i Vlada BiH skrivali, a zatim nisu na adekvatan nacin sankcionirali zlocin koji je izvršen nad civilima u Sarajevu 1992. i 1993. godine, pa i onaj u Grabovici, Uzdolu i dr., moja je moralna obaveza da se ogradim od takvog ponašanja najodgovornijih lica u državi BiH, a u znak protesta odricem se cina brigadnog generala Armije BiH", napisao je Divjak u pismu Izetbegovicu. U pismu koje je objavio Dnevni avaz, Divjak podsjeca da je još 25. svibnja 1993. podnio pismenu ostavku na dužnost u Glavnom štabu Oružanih snaga zbog maltretiranja i ubojstava civila vecinom srpske nacionalnosti koje su pocinili pripadnici 10. brdske brigade pod zapovjedništvom Mušana Topalovica Cace. Godinu dana prije toga Sarajevo je priredilo velicanstvenu dženazu Mušanu Topalovicu, predratnom kriminalcu i simbolu zlocina nad Srbima u Sarajevu. Divjak podsjeca Izetbegovica da se nije ogradio od toga i porucuje da ce on do kraja života ostati vjeran sebi i Bosni i Hercegovini. "Moja cast je moj život, oboje su u jedno srasli. Uzmete li mi cast, moj život niste spasli", napisao je Divjak u pismu Izetbegovicu 1997.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

BRKICA

***

Sta

Lijepe riječi su ukras!

Evropejac Ivo

Bi da vrati rasizam stare Yu gdje su slaveni krscani srbi i hrvati arijevska rasa koja je rasnu cistocu ocuvala krscanstvom, a da su slaveni muslimani postali "turska rasa" semiti prelaskom na islam, izdali rasu i postali semiti, gdje je imitiranjem jevrejskog etno-religionozma i prosvjetiteljstva slavenstvo rasa, a katolicanstvo/pravoslavlje nacionalnost hrvata i srba i da Turskim paragrafom rjesava stvari u Bosni.

333

@Cin Sve stoji. Osim sto nije Sarajevo priredilo "velicanstvenu" dzenazu Caci, vec SDA i IZ. Svaki pravi Sarajlija je i prije rata znao ko je Caco, a u ratu je znao kome i zasto je sluzio. Tek toliko. A s obzirom ko je stvorio SDA, nista manje nije bilo ni za ocekivati.

Nemoj taako

@Cin Sve stoji. Osim sto nije Sarajevo priredilo "velicanstvenu" dzenazu Caci, vec SDA i IZ. Svaki pravi Sarajlija je i prije rata znao ko je Caco, a u ratu je znao kome i zasto je sluzio. Tek toliko. A s obzirom ko je stvorio SDA, nista manje nije bilo ni za ocekivati. ka 333 Sta cemo sa pokajnikom Kordicem koji je spozno istinu i Djizusov nauk kad mu je ispao sapun u zatvorskoj kupaoni?

Lagonja

***

***

***

Svaka cast, bravo profesore

Sad mi je jos draze sto sam za Vas glaso. Bridak ko sablja, pravo u sridu.

miki

pa ima li većeg mita od hrvatskog ili srpskog neophodnog za stavranje srpske i hrvatske nacije., je li komšić normalan. Hrvati u bosni. Smiješno. Pa je li on pročitao najnovija genetska istraživanja

Matrixus

I Ivo Komšić postade veliki hrvat, totalno je zglajzo.

jok

Dr Zlatko Hadžidedić je stručnjak za međunarodne odnose, političku teoriju i teoriju nacionalizma. Ima li nesto za sto nije struĆnjak?!

***

***

Ima

>>Dr Zlatko Hadžidedić je stručnjak za međunarodne odnose, političku teoriju i teoriju nacionalizma. Ima li nesto za sto nije struĆnjak?! ka jok<< ***, ne zna da je to nacija sakupljena od ***, ***i koje kakve ****olosi, pa mitom i historijskom prilikom napuhana u nekakvu nebesku naciju.

Namćor

Zlaja Hadžidedić i onaj profesor sa šanerskim akcentom Lavić su sebi zadali istorijsku misiju da stvore Bosansku naciju. U tu svrhu targetiraju sve Hrvate i Srbe. Prvo u krugu svog djelovanja, t.j. krugu 99 pa onda i dalje. Otprilike kao što su nekad iz Bg ubjedjivali bošnjake da su oni Srbi muslimani sad i ovi ubjedjuju Hrvate da su oni Bosanci katolici samo im to još nije jasno. Znači nacionalnost je identitet osim u Bosni gdje je datost i odredjenost državom. Zlaja je iz nekog razloga fleksibilan prema Kurdima, pa oni nisu Turci nego su ipak Kurdi, a Lavić nema milosti ni prema Kurdima, pa su oni ipak Turci. Spremaju se da ukinu Hercegovinu kako bi svi lakše postali Bosanci. Svaki Zlaja je slučaj za sebe. Sretno Zlaja.

/ Najnovije