"Dodik nije jedini koji Bošnjake vidi kroz vjersku perspektivu - to je i Izetbegović"

/ Komentari (25)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mirza Tvica

"Ideološka maštanja o „hiljadugodišnjoj istoriji“ bošnjačkog naroda odavno su u ozbiljnoj historiografiji odbačena kao povijesno neutemeljena, i od relevantnih bošnjačkih historičara" čovjek koji izgovori i portal koji prenosi ovakve istorijske konstrukte nisu ništa drugo do neprijateljski nastrojeni prema ovakvoj Bosni i Bošnjacima. Negirati hiljadugodišnju Bosnu i Bošnjake implicira samo jedno. U Bosni su samo Hrvati ili samo Srbi hiljadugodišnji narod. Jer da ne misli tako pisac bi to naveo. Koja zamjena teza. Ovako vrijeđati ljude, i zemlju koja je ionako izložena nastavku UZP od istih koje ne spominje je sramno. De neka ode u Hrvatsku i Srbiju i napiše Srbi i Hrvati nisu hiljadugodišnji narod nego mnoštvo malih plemena potomaka R1a, I2a, Ejb1, J i mnogih drugih haplogrupa koji su se kao istorijski konstrukti Vatikana i vizanta okupili oko crkve.

BBB

Prošla su ta vremena kad ste nam zabranjivali našu religiju i naše ime da spominjemo, a vi svakodnevno veličate katolicizam i pravoslavlje, a Bakiru ili bilo kome bošnjačkom intelektualcu ne pada na pamet da vama zabranjuje bilo šta. Ukratko vi nemate šta kome reći. dodik se redovno sastaje sa patrijarhom i SPC-om kao i ostali Srbijanski političari. Isto važi za Čovića, Olenkovića, Milanovića itd. i njihovim odlascima u vatikan i savjetovanjem sa crkvom u hrvata, a nos dižete kad Bošnjaci urade 5% od onoga što radite vi !

Tomo

Treba ovu trojicu bijednika protjerati iz drzave.

Inzinjer

Ne moze se jedan narod zvati po njegovoj religijskoj (ne)pripadnosti. Religija je samo jedna od mnogih odrednica nekog naroda. Bakir, Dodik i Covic su kriminalci, varalice, neznalice, ljudski jad i bijeda u 21. vijeku koji ujmesto pozicije u vlasti odavno trebaju i moraju u zatvor. Zato, dosta više s njima - imamo mi pametnijih i boljih koje trebamo slušati i slijediti!

Mirza Tvica

Još jedna zamjena teza u ovom tekstu. Piše gore" Nemuslimani u muslimanskim zemljama ugroženi." Neki dan gledam neki arapski dokumentarac. Kažu u njemu: "Nemuslimani u muslimanskim arapskim zemljama i danas tu žive od svojih prvih istorijskih spominjanja. Do dana današnjeg. " Ko ovde laže. Zašto u Španiji nema ni jednog muslimana, u Italiji, pa tamo su stoljećima stolovali muslimani. Isto je u kneževini Srbiji, današnjoj Hrvatskoj pa i tamo su bile Osmanlije. Dapače i kneževina Srbija, i republika srpska i Hrvatska etnički čiste sa jednom crkvom. Jedino gdje možeš naći multikonfesionalno društvo na Balkanu je tamo gdje su muslimani u većini. Zašto to autor ne navodi, a zna.

Mostar

* ali takvi u zelji da se dokazu odu *

Guest

jadni mi sa odva dva lika

Guest

..tj dva druga...

Srbokatolik

Pravoslavlje, najveće satanističko zlo koje su Turci iskorenili tamo gde je nastalo 1054g i 500g ga držali u ropstvu da miruje, a posle njih se sa Svetskim ratovima i genocidima širi? Može li od 95g ogorčene Četnike da uteši Putinovo otimanje ukrajinske obale i mora, kad oni nisu mogli zbog povampirenih Branitelja oteti hrvatsko 90ih?

Dara iz Karlobaga

Srbi iz RS Bošnjaci isu najveće sluge gazdama ustašama na obali, a njihove žene turistima na jahtama, samo se o tome ne govori. Gradonačelnik Vukovara kaže da je po popisu broj Srba u gradu pao sa 33% na 25% i time gube pravo na dvoježičnost! Hrvatima su ove godine plate porasle za 55 evra, a sada ispregovarano sa sindikatima povećanje za još za 50 evra.

Biblija

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su, Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete i na Savin hram u Beogradu?

Srbokatolik

Cela srpska istorija je laž. Šešelj vas u huškanjima 90ih lagao ali BAŠ ZA SVE! Konjušnica je bila u hrvatskom ĐAKOVU, a ne u Beču i danas je tamo i najstarija je u Evropi, ima 514g a u njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti ĐOJLENI po muškim haremima u Beogradu, a onda tu Šešelj po tradiciji, samo izokrenuo priču i 1000puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstvo. Nije bilo samo pravilo prve bračne noći, o ovome se ćuti: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

Nportal

ŠTA STVARNO ZNAČI "ALAL VERA"? Izraz potiče iz doba Turaka.

Ukrajina

Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun. Hrvatska ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Hrvati, imate uikrajinsko selo Stilsko i u njemu špilje sa šahovnicom Bjelih Horvata, iz vremena najveće države u Evropi koja se zvala Velikaya Horvatiya. A i Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske... Svi Slaveni su Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.

Izrael

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Regionalni lider

ZORAN DOMINIRA! JE LI MOGUĆE DA JE MILANOVIĆ USPIO? JAVILA SE FINSKA! Nakon pljuvanja, veleposlanik poručuje: ‘Podržavamo promjenu Izbornog zakona i Dayton’

Mirza Tvica

21VEK 29. 04. 2022. u 12:54:05 Hrvati su šareni kao i Srbi. Nikome nikada neće biti jasno kako su Slavonci i Dalmatinci pristali pod Hrvatsku kapu šareniku. Ko su Hrvati R1a, I2a i još desetak različitih plemena. Smiješni kao i svi na Balkanu.

Hahaha

Nevjerovatno, kakvi komentari. Kao da niko nije razumio šta je pročitao u gornjem tekstu. Nije ni čudo što smo ovdje gdje jesmo.

Bošnjaci( katolici, pravoslavci, muslimani)

Bosnjaci do 19. vijeka su bili( katolici , pravoslavci , muslimani) i svi su se zvali Bošnjaci. A ovaj konj bakir navodi samo i forsira samo jedne, i mate i veljko su branili BIH u redovima muslimana i njih treba spomenuti.

lol

Nikad bošnjak, uvijek Bosanac

Josip

Bravo Bojicu. Jos da franjevci skinu zastave susjedne drzave hrvatske sa crkvi i postave zastave nase napacenje domovine za koju kazu da je vole.

Nazalost,

Bojic je u pravu, moramo priznati sebi- Takav je "nash" Bakir.

Tatar

Kad se tiče vjerske perspektive i jednog i drugog ravna je nuli. Kako možeš biti pripadnik neke vjere a ne pridržavati se vjerozakona.Obadvojica ogrezla u kriminalu do guše a sad bi da budu i vjernici

Crni RS

Muslimani i nista drugo kakvi bosnjaci i *** Bosnjak je Pravoslavno Srpsko prezime !!! (Provjereno da je hrvatsko prezime)

@mirza tvica

Gdje se to bosnjaci kao narod spominju prije 1000 godina? Zasto se kraljevina shs zvala tako i zasto nije bilo nikakvih bosnjaka, mozda zato sto nikada nisu bili narod? Kako je moguce da ni na jednom relevatnom popisu stanovnistva unazad 150 godina u bih, niko se nikad nije pisao kao bosnjak, a postojite navodno 1000 godinu***

/ Najnovije