Mišljenje / Denis Zvizdić: Sankcije su vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava

16. 01. 2022. u 12:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine komentirao je na svom Twitter profilu sankcije koje su nametnute pojedincima u BiH.

"Ono što međunarodna zajednica nije zadnjih sedam mjeseci uspjela postići u BiH učtivim nastupom i argumentiranim dijalogom, uspjela je sa sankcijama za 15 dana.

Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH", mišljenja je Zvizdić. 

Podsjetimo, kao što se to i najavljivalo, Amerika je 5. januara proširila listu sankcija koje se odnose na radnje povezane s korupcijom širom svijeta. Na proširenoj listi nalaze se pojedinci i firme iz Bosne i Hercegovine.

Informacija je objavljena na stranici američkog Ministarstva trgovine, na kojoj je  istaknuta obavijest "oznake u vezi s Balkanom i ažurirane oznake".

Pa se tu navodi kako su najnovije sankcije izrečene za Milorada Dodika, Milana Tgeltiju, Mirsada Kukića. Na proširenoj listi našla se i Alternativna televizija Banja Luka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)