Akademik Esad Duraković: Sarajevo je danas grad svjetlosti

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bravo SFF

Jučer u gradu provod pravi, ja izašla, na ulicama kao Zvezde Granda, uživo.

Zvezde, jest - al kod tebe u Војковићима seljo ...

Jučer u gradu provod pravi, ja izašla, na ulicama kao Zvezde Granda, uživo. ka Bravo SFF * more bit da i njima dogodine dođe DeNiro, Morgan Freeman, Benicio, Spacey ili neko sličan tamo na moleban ili litije ili da zajedno zapjevaju pod šatorom Neće Gara da primi vakcinu i to ....... za razumjet je ovu isfrustriranost poslije subotnje noći uz reš pečene odojke, Jelen pivu i Ćanu .......štaš ...... onda je lako shvatiti ambiciju i želju da se popneš na brdo pa da po gradu snajperom ubijaš djecu .....pajel ...razumljivo, ne ...

Malo viski malo kokakola

Akademik ovim tekstom zorno prikazuje sluđenost bosanskih muslimana. Ne znaju da li da se pokoravaju pravom i jedinom Bogu ili izmišljenom erosu. Ako se akademik ovako pogubio sta očekivati od običnog čovjeka. Ali neko reče da je snaga Bosanaca u činjenici da su pametniji od svoje uleme.

Malo krmetina malo šljivovica

Akademik ovim tekstom zorno prikazuje sluđenost bosanskih muslimana. Ne znaju da li da se pokoravaju pravom i jedinom Bogu ili izmišljenom erosu. Ako se akademik ovako pogubio sta očekivati od običnog čovjeka. Ali neko reče da je snaga Bosanaca u činjenici da su pametniji od svoje uleme. ka Malo viski malo kokakola * Bi tebi bolje odgovaralo, jelde? Normalno, uz koju ojkaču i groktanje poslije povraćanja, kame i crne zastave uvis, a bogami i one trobojke začađene skinut s krovova pa i njima malo mahat....a?

7 dana srece i onda depresija

Da se ne lazemo. Ovo je samo sarena laza 7 dana u godini da se nesto spektakularno desava. Sramota je da kinematografija zamre preostalih 348 dana. Sramota je da nemamo pregrst bh filmova, bruku sarajevskih dokumentaraca, kratkih filmova itd..najmanje produkcije na SFF je iz Bosne. Sve se svede na neki show FGRovaca koji docekaju svojih 7 dana da prodefiliju gradom. Govorim o srzi dogadjaja i kinematografije. Ugaseno kino Radnik, ugaseno kino Apolo, ugaseno kino Imperijal, ugaseno kino Tesla, raspalo se kino Cinema city, ugasena Kinoteka, raspalo se kino Bosna....o cemu pricamo? Filmovi se mogu u Sarajevu gledati samo u Cineplexxu....hej samooo na jednom mjestu. Ovaj SFF je pun pogodak kao turisticki faktor, da se lazno pokaze grad u sbjetlu koji to nije. To ne treba osporavati i to je pun pogodak za grad da bude desavanje koje je SFF. Grad stvarno zivne, sve bude onako kako bi zeljeli da bude duze od tih 7 dana, ali hajde da se potrudimo da to bude stvarno festivalski grad sa pravom dusom, a ne laznom reprezentativnom 7 dana u godini. Sramota je da imamo samo 1 kino u Sarajevu, sramota! Za turizam i promociju grada je SFF nesto fantasticno, al onaj osjecaj dan poslije zatvaranja ostavlja gorcinu i otreznjenje da je to samo bilo nesto lazno i prolazno, odglumljeno da je sve divno i krasno. Mora se uloziti mnogo vise u kinematografiju, subvencioniranje kina, razvijati projekti tipa kino festivala u sklopu sarajevske zime, bascarsijskih noci, omladinskog festivala...

Džezista

Ukinuli papani jazz fest, da bi SFF mogao dobiti od drzave pare (stranacki talovi) Purivatra- Izetbegovići Itd. Za mene u ovom gradu nema provoda...nemam gdje slusati jazz, soul, funk, samo imaju ovi DJ i po koji zabavnjak/turbofolk/los-narodnjak....

Adi

***

Lijep provod

***

Glumac

Sarajevo je bliskoistocna kasaba koja malo zasija par dana dok traje SFF. Treba prosetati gradom kada prodje turisticka sezona i pametnom ce biti sve jasno. Nazalost, kako vrijeme prolazi, situacija je sve gora i gora.

haha

Setah sa svojom kceri, kad***************** u srednjem vijeku.

pseto lazljivo

Setah sa svojom kceri, kad se zacuse urlici...skini taj k.rst..naime, mi smo kato.lici i moja kcer je imala lancic sa krizicem. Toliko o m.ultikulti Sarajevu. Odvratno. Zatucani m.us.l8.mani k9ji zive u srednjem vijeku. ka haha Od ljubomore je samo laz veca. Wc solja ti je preko granice, nit si vidio Sarajva nit znas sta je skracenica SFD. Drz se nacionalizma i zla odakle dolazis i odatle ne izmigoljavaj uopste

??????vic

Neka nepismeni novinar u pokušaju ************* ponovo objavi tekst u kojem se ruga Djokovicu zbog poraza u finalu Wimbledona 😂!

Haha

Od ljubomore je samo laz veca. Wc solja ti je preko granice, nit si vidio Sarajva nit znas sta je skracenica SFD. Drz se nacionalizma i zla odakle dolazis i odatle ne izmigoljavaj uopste ka pseto lazljivo nazalost, sve he istina. Sta ja imam biti ljubomorna, zivim u bogatijem i civiliziranom svijetu, gdje zene ne hodaju zamotane ko krabulje i sarme. Bu.rke.

/ Najnovije