Večeras koncert Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“

0
Radiosarajevo.ba
Večeras koncert Harisa Džinovića na „Ljetnoj pozornici Ilidža“
Foto: Privatni album / Haris Džinović

Haris Džinović, rođeni Sarajlija, „mahalac iz Ćemerline“, fudbaler „Želje“ iz vremena „Ribarovih beba“, multiinstrumentalista i multilingvista, odlični pjesnik i jedna od najvećih zvijezdi kafanske muzike ovih prostora, održat će večeras koncert na „Ljetnoj pozornici Ilidža“ na Ilidži.

„Ljetna pozornica Ilidža“, atraktivni, intimni i ograđeni prostor na otvorenom, je za mjesto koncerta izabrana jer su upravo na njoj, učestvujući na nekad čuvenom „Ilidžanskom festivalu“, afirmaciju stekle najveće zvijezde kafanske muzike, među kojima je i sam Haris Džinović, ali i zbog činjenice kako je Ilidža danas turistički epicentar destinacije Sarajevo.

Kapacitet „Ljetne pozornice Ilidža“ je preko 3.000 posjetitelja, a za koncert Harisa Džinovića, kako bi publika imala optimalan ugođaj, u prodaju je pušteno 2.000 ulaznica.

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Ulaz na „Ljetnu pozornicu Ilidža“ za publiku će biti otvoren nakon KDZ pregleda, već od 19 sati.

Slavna glumica došla na Balkan i čula Harisa Džinovića - evo kako je reagirala

Slavna glumica došla na Balkan i čula Harisa Džinovića - evo kako je reagirala

VIP ulaznica više nema u prodaji i dostupne su isključivo regularne karte po cijeni od 30 KM.

Do 15 sati one se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a nakon toga isključivo ispred ulaza na „Ljetnu pozornicu Ilidža“.

Događaj će započeti u 21:15 nastupom sastava „Šeher Stone“, kojeg vodi proslavljeni Dado Zimić, a na čijem repertoaru će se naći najveći hitovi kafanske muzike; pjesme Tome Zdravkovića, Tozovca, Silvane, Hanke Paldum, Halida Bešlića...

Haris Džinović će u pratnji benda i pratećih vokala na scenu izaći oko 22 sata i publici garantuje nastup od minimalno dva sata, a ukoliko atmosfera bude na odgovarajućem nivou, moguće i duže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije