Haris Džinović u Sarajevu promovira novi album pod nazivom "Haris"

Radiosarajevo.ba
Haris Džinović u Sarajevu promovira novi album pod nazivom "Haris"
Nakon devet godina pauze u izdavačkom smislu, poznati pjevač narodne muzike Haris Džinović promovira šesti samostalni album.

Riječ je o albumu koji nosi naziv Haris, simbolično kako je to bio slučaj i sa prvim samostalnim albumom Džinovića, kojeg je izdao 1989. godine.

Posljednji album Haris Džinović izdao je 21. decembra 2017. godine, a ovog puta organizira sarajevsku promociju albuma Haris u hotelu Europa. Tačnije, promocija će biti održana u Bečkoj kafani ovog hotela u ponedjeljak, 12. februara, od 20 sati, kada će biti promovirane nove pjesme.

Inače, na albumu Haris nalazi se devet pjesama, sa naslovnim singlom Godine ti dobro stoje , čiji spot je do sada već prikupio 266.000 pregleda na servisu YouTube.

Inače, Haris Džinović narodnom muzikom bavi se još od 1975. godine, prvenstveno nastupajući kao član ansambla Sar e Roma, a zatim i kao samostalni pjevač od 1989. godine. Veliki broj njegovih singlova postali su megapopularni kroz brojne generacije ljubitelja narodne muzike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije