U Cinema City stiže film "Tajne avanture kućnih ljubimaca 2"

Radiosarajevo.ba
U Cinema City stiže film "Tajne avanture kućnih ljubimaca 2"
Foto: Promo / Tajne avanture kućnih ljubimaca 2 u Cinema Cityju

Deseti animirani dugometražni film iz studija Illumination “Tajne avanture kućnih ljubimaca 2” jedan je od najočekivanijih filmova ove godine.

U pitanju je nastavak blokbaster komedije iz 2016. godine koji je imao najbolje vikend otvaranje ikada, kada je u pitanju originalni film, animirani ili oboje.

Novo poglavlje prepuno je specifičnog humora koji je zaštitni znak Illumination studija. Ono istražuje emotivni život naših ljubimaca, duboke veze koja ih spaja sa porodicama koje ih vole i odgovara na pitanje koje oduvijek intrigira svakog vlasnika: Šta naši ljubimci zaista rade kad nismo kod kuće.

Tajne avanture kućnih ljubimaca 2 u Cinema Cityju - undefinedFoto: Promo: Tajne avanture kućnih ljubimaca 2 u Cinema Cityju

Terijer Max suočava se sa velikim preokretima u životu. Njegova vlasnica sada je udata žena i ima sina Liama. Max je toliko zabrinut zbog dječakove sigurnosti, da je počeo da dobija tikove na nervnoj bazi. Na porodičnom odmoru, na farmi van grada, Max i njegov drugar Duke susreću se sa kravom netolerantnom na pse, neprijateljski nastrojenom lisicom i zastrašujućom ćurkom, koji samo pojačavaju Maxovu anksioznost. Na svu sreću, Max će dobiti važne savjete od veterana sa farme, psa Roostera. On će pogurati Maxa da se suoči sa svojim strahovima, pronađe svog unutrašnjeg alfa mužjaka i Liamu da malo slobode.

Za to vrijeme, u gradu, dok joj je vlasnica odsutna, odvažna pomeranka Divna, uz pomoć prijateljice, mačke Chloe koja je otkrila radost koju pruža mačija trava, pokušava da spasi Maxovu omiljenu igračku koja se našla u stanu prepunom mačaka.

A šašavi, ali preslatki zeko Grudvica živi u zabludi da je superheroj, od trenutka kada je njegova vlasnica Molly počela da ga oblači u superherojske pidžamice. Ali, kada se pojavi Daisy, neustrašiva ši cu, i zatraži Grudvičinu pomoć zbog opasne misije, on će morati da nađe hrabrost i postane junak kakav se samo pretvarao da je.

Tajne avanture kućnih ljubimaca 2 u Cinema Cityju - undefinedTajne avanture kućnih ljubimaca 2 u Cinema Cityju

Mogu li Max, Divna i Grudvica i ostatak družine pronaći hrabrost u sebi i suočiti se sa svojim najvećim strahovima?

Režija: Chris Renaud
Glasovi: Lake Bell, Hannibal Buress, Dana Carvey, Harrison Ford, Tiffany Haddish, Kevin Hart, Pete Holmes, Garth Jennings, Ellie Kemper, Nick Kroll, Bobby Moynihan, Patton Oswalt, Jenny Slate, Eric Stonestreet / Sinhronizovano: Marko Marković, Nemanja Živković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Ana Simić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Milan Antonić, Ivana Knežević, Dušan Radović, Dušica Novaković, Milan Tubić i Pavle Jerinić
Scenario: Brian Lynch
Žanr: Animirana avantura
Studio: Universal Pictures
Distribucija u BiH: Una film 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije