U bh. kinima od 9. juna "Svijet iz doba jure - Nadmoć"

Promotivni tekst
U bh. kinima od 9. juna "Svijet iz doba jure - Nadmoć"

Ovog ljeta doživite epsko finale Svijeta iz doba jure (Jurassic World) kada se dvije generacije udruže po prvi put.

Chrisu Prattu i Bryce Dallas Howard pridružuju se dobitnica Oskara Laura Dern, Jeff Goldblum i Sam Neill u filmu SVIJET IZ DOBA JURE- NADMOĆ (Jurassic World Dominion), koji u kina širom Bosne i Hercegovine stiže pretpremijerno 8. juna, a od četvrtka 9. juna premijerno u 3D i 2D tehnici.

Od stvaraoca i reditelja Svijeta iz doba jure Colina Trevorrowa, NADMOĆ se odvija četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosaurusi sada žive - i love - zajedno sa ljudima širom svijeta.

Ova krhka ravnoteža će preoblikovati budućnost i odrediti, jednom zauvijek, da li će ljudska bića ostati glavni predatori na planeti koju sada dijele sa najstrašnijim stvorenjima u historiji.

Budžet ostvarenja je 165 miliona dolara, što je pet miliona manje od budžeta prethodnog "Svijet iz doba jure: Uništeno kraljevstvo". Inače, serijal "Svijet iz doba jure" započeo je 2015. godine, kao nastavak filmova "Park iz doba jure".

SVIJET IZ DOBA JURE - NADMOĆ, koji stiže iz kompanija Universal Pictures i Amblin Entertainment, pokreće franšizu vrijednu više od 5 milijardi dolara, na smjelu, neistraženu teritoriju, sa do sada neviđenim dinosaurima, vratolomnom akcijom i zapanjujućim vizuelnim efektima. Smjela, nova avantura koja oduzima dah, stiže u pravo vrijeme i prostire se širom svijeta od 9. juna 2022. godine.

Režija: Colin Trevorrow

Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, BD Wong, Omar Sy, Isabella Sermon, Campbell Scott, Justice Smith, Scott Haze, Dichen Lachman, Daniella Pineda

Žanr: Epska akciona avantura

Scenario: Emily Carmichael & Colin Trevorrow

Priča: Derek Connolly & Colin Trevorrow, zasnovano na likovima koje je stvorio Michael Crichton

Producenti: Frank Marshall p.g.a, Patrick Crowley p.g.a.

Izvršni producenti: Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire, Colin Trevorrow

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije