Primitai iz Londona u sarajevskom klubu AG

1
Radiosarajevo.ba
Primitai iz Londona u sarajevskom klubu AG
plakat / Primitai

Primitai dolaze iz Londona i sviraju melodični heavy metal sa uticajima power, NWOBHM, prog pa čak i thrash metala, sa savremenom produkcijom. Nastupali su sa bendovima kao Sepultura, Saxon, Wolf i dr., i potvrdili kako se obraćaju puno širem spektru publike od one stilski zadane.

Nedavno su objavili album The Violence of the Skies za ROAR Records koji uključuje deset pjesama, na Youtube-u možete naći spotove za singlove Valley of Darkness, The Uprising, Put To The Sword i video igricu za Stars Are My Guide. Također, bend je do sada imao odlične recenzije u vodećim metal časopisima kao što su Kerrang, Metal Hammer, Terrorizer, Rock Hard i drugi. Gitarista Srdjan Bilić je već imao čast da svira u Sarajevu sa basistom Chris Dale-om (Bruce Dickinson, Scream For Me Sarajevo). Primitai se raduju svom prvom nastupu u Sarajevu.

Sa bendom Primitai nastupaju i domaće snage, jako dobro poznate našoj publici, Starbridge i Radar. Bend Starbridge će ovom prilikom svirati autorske pjesme, dok će Radar na kraju sve začiniti sa obradama metal hitova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije