Počinje sezona Kraljevske opera i baleta u CineStar kinima u BiH

0
Promotivni tekst
Počinje sezona Kraljevske opera i baleta u CineStar kinima u BiH
Foto: Cinestar / Počinje sezona Kraljevske opera i baleta

CineStar Cinemas publici diljem naše zemlje u kina donosi balet i operu svjetske klase!

S kultne, glavne pozornice u Covent Gardenu na velika platna Cinestara u Banja Luku, Mostar, Sarajevo i Tuzlu stiže sezona Spektakala koja uključuje nove produkcije i bezvremenske klasike britanskog Kraljevskog baleta i Kraljevske opere.

Tako su se četiri bosanskohercegovačka grada našla na ekskluzivnom popisu gradova u kojima će se publika u kinodvoranama moći uključiti u izravan prijenos predstava čuvene opere i baleta londonske kuće Royal Opera House. Uz vrhunsku tehnologiju i savršeno ozvučenje, imat ćete osjećaj kao da ste tamo na pozornici, zajedno s izvođačima.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Sezonu baletnih Spektakala u Cinestaru u četvrtak, 9. decembra 2021., otvara magična produkcija “Orašara” Petera Wrighta.

Počinje sezona Kraljevske opera i baleta - undefined

Foto: Cinestar: Počinje sezona Kraljevske opera i baleta

Kreirana za Kraljevski balet 1984. godine, priča o djevojčici Klari koja se na Badnjak upušta u čarobnu avanturu, sve do danas nije prestala oduševljavati publiku, a scenografija, kostimi i koreografija koja oduzima dah, uz muziku Čajkovskog, sigurno su jedan od najdivnijih načina da otkrijete čaroliju baleta, pogotovo kad je riječ o prazničnoj atmosferi.

Baletna sezona također uključuje i remek-djelo Kennetha MacMillana “Romeo i Julija”, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, koja će biti prikazana u CineStar kinima povodom Valentinova u ponedjeljak, 14. februara 2022, a Sezona Spektakala u CineStaru završava u proljeće 2022. remek-djelom klasičnog baletnog repertoara “Labuđe jezero”.

Ova proslavljena produkcija Kraljevskog baleta biti će prikazana u četvrtak, 19. maja 2022.

Počinje sezona Kraljevske opera i baleta - undefined

Foto: Cinestar: Počinje sezona Kraljevske opera i baleta

Kraljevska opera stiže u CineStar kina s miljenicom publike, Puccinijevom “Toscom” koju možete pogledati 15. decembra 2021. u kinima u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Spektakli se nastavljaju i u novoj godini, i to jubilarnom izvedbom Verdijevog “Rigoletta”, 10. marta 2022., kojom se slavi 171 godina od njenog premijernog izvođena davne 1851. godine. Repertoar Kraljevske opere u CineStar kinima zaključiti će proslavljena “La traviata” Richarda Eyera koja će biti prikazana 13. aprila 2022.

Doživite najbolji osjećaj, spojite kino, ples i klasičnu muziku i doživite Spektakle u CineStaru koje ove sezone podržava i Intesa Sanpaolo banka.

Više informacija o repertoaru i kupovini ulaznica potražite OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije