Otvoren PitchWise: 'Odlučne cure ruše patrijarhat - mi to radimo već 18 godina'

0
FENA
Otvoren PitchWise: 'Odlučne cure ruše patrijarhat - mi to radimo već 18 godina'
Foto: Fena / Otvoren 18. PitchWise, festival ženske umjetnosti i aktivizma

Fondacija CURE organizator je 18. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma 2023. koji je otvoren večeras u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, a održava se pod motom 'Odlučne cure ruše patrijarhat - mi to radimo već 18 godina!'.

Po riječima Medine Mujić iz Fondacije Cure, za četiri dana Festivala planiran je raznovrstan program poput panela, radionica, projekcija dokumentarnih filmova, kao i muzički program. Naglašava da je Festivalom predviđeno i nekoliko performansa, kao uličnih akcija.

Festival se održava od 7. do 10. septembra u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a radove će prezentirati sudionice raznih profila iz različitih dijelova BiH i regije.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Organizatorice u najavi tog događaja navode da osnovni cilj PitchWise festivala, kao ideje i zajednice osoba koje rade na uspostavljanju ravnopravnosti spolova i rodova, jeste činiti i promovisati pozitivne promjene u direktnom okruženju kroz angažovanu umjetnost i aktivizam.

Otvoren 18. PitchWise, festival ženske umjetnosti i aktivizma
Foto: Fena: Otvoren 18. PitchWise, festival ženske umjetnosti i aktivizma

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije