Počelo odbrojavanje: Još samo tri dana do 11. Demofesta

Radiosarajevo.ba
Počelo odbrojavanje: Još samo tri dana do 11. Demofesta

Još samo tri dana nas dijele do početka 11. Demofesta i tri dana najbolje zabave ovog ljeta na tvrđavi Kastel u Banja Luci.

Već prve večeri Demofesta, u četvrtak 19. jula, u revijalnom dijelu programa na bini festivala će zasvirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram. U petak, 20. jula, nastupaju Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb, a završene večeri, u subotu 21. jula, posjetioce festivala će zabavljati dr Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici festivala grupa Slonz.

Ove godine na bini banjalučkog Kastela, za naklonost stručnog žirija i prestižne nagrade boriće se ukupno 26 bendova, a oni najbolji iz obje polufinalne večeri festivala nastupit će u finalu, u subotu, 21. jula, kada ćemo saznati imena najboljih regionalnih demo bendova.

Muzički praznik u Banjaluci upotpunit će bogat dnevni program u Kamenoj kući tvrđave Kastel, u okviru koje će biti održane brojne muzičke promocije, filmske projekcije, izložbene postavke, stručna predavanja i radionice. Za sve posjetioce dnevnog programa, tokom sva tri festivalska dana, osiguran je besplatan ulaz. 

Ulaz na sve večeri Demofesta će biti besplatan do 21.00 sati, dok će nakon ovog perioda cijena ulaznice iznositi 5 KM.

Ne zaboravite da i ove godine na ulazu na festival preuzmete svoju Demofest karticu na kojoj će se nalaziti vaš novac kojim ćete kupovati piće na Demofestu.

Sve Demofest novosti možete pratiti putem web-stranice www.demofest.org, putem zvanične Facebook stranice, Android aplikacije, Instagram i Twitter naloga.

Demofest odbrojavanje je počelo i sve je spremno za najbolju zabavu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije