Novi James Bond konačno u kinima: Nije vrijeme za umiranje od 7. oktobra

0
Promotivni tekst
Novi James Bond konačno u kinima: Nije vrijeme za umiranje od 7. oktobra
Foto: Universal Pictures / James Bond: No time to die

Najpoznatiji svjetski špijun konačno se vraća u kinodvorane! Nije vrijeme za umiranje (No Time to Die) u kina širom BiH stiže u četvrtak 7. oktobra, dok se pretpremijerno može pogledati dan ranije, 6. oktobra u Cineplexx i CineStar kinima.

Ovo će biti posljednji put da će ulogu Jamesa Bonda igrati britanski glumac Daniel Craig. U filmu Nije vrijeme za umiranje Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov stari prijatelj iz CIA, Felix Leiter (Jeffrey Wright), moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostavit će se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navest će Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Kritičari ističu kako je ovo jedan od najiščekivanijih filmova godine, a važno je napomenuti da se radi i o jednoj od najskupljih produkcija svih vremena s obzirom na to da je na snimanje potrošeno nevjerojatnih 250 miliona dolara, što ga čini najskupljom produkcijom u historiji franšize.

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Ulaznice za 25. nastavak serijala o agentu 007 već su u prodaji.

Režija: Cary Joji Fukunaga

Uloge: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, kao i Christoph Waltz, Ralph Fiennes u ulozi “M”. Također, glume i Rory Kinnear, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik i Billy Magnussen

Scenario: Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga i Phoebe Waller-Bridge

Žanr: Akcioni triler

Studio: Universal Pictures

Zanimljivosti o novom nastavku

Prvi put u historiji ulogu agenta 007 igrat će žena. Kako se James Bond umirovio tako su njegovu poziciju u Britanskoj tajnoj obavještajnoj agenciji (MI6) prepustili drugom agentu. Broj 007 dobila je Nomi, odnosno glumica Lashana Lynch.

Mlada pop senzacija Billie Eilish angažirana je kao glas za pjesmu No Time to Die. 18-godišnja pjevačica je najmlađa izvođačica koja je napisala i snimila pjesmu za James Bond film. Za svoju izvedbu osvojila je i Grammyja.

No Time To Die najduži je James Bond film u historiji - traje čak 163 minute.

U filmu će se pojaviti četiri Aston Martina, među kojima i DB5 - legendarni automobil koji se prvi put pojavio 1964. godine u filmu Goldfinger. Osim vječnog klasika u filmu će biti i V8 Saloon, DBS Superleggera i svemirski Valhalla.

Film je sniman u šest država Italiji, Jamajci, Norveškoj, na Farskim otocima, Škotskoj te u Velikoj Britaniji.

Daniel Craig je najdugovječniji James Bond. S vrha je skinuo Rogera Mooerea koji je 12 godina imao čast biti najpoznatiji britanski špijun. Moore je glumio u više filmova od Craiga, ali u kraćem vremenskom razdoblju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije