BiH / No Borders Orchestra Koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi

01. 08. 2019. u 10:24:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Mali Mozart Sarajevo i ove godine organizuje jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee.

Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slavi rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova.

Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz regiona - Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert je u Sarajevu 1. augusta u Slogi a održava se odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu.

Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.

Projekat su podržali Njemačko ministarstvo spoljnih poslova, RYCO - Regionalna kancelarija za saradnju mladih, Fond za otvoreno drušvto, RCC - Regionalni savjet za saradnju i Telemach.

NEMA KOMENTARA