Naučno-fantastični film za djecu "Moj Dida je pao s Marsa" sutra u Cinema Cityju

Radiosarajevo.ba
Naučno-fantastični film za djecu "Moj Dida je pao s Marsa" sutra u Cinema Cityju
Foto: Cinema City / Na repertoar Cinema Cityja stigli su novi filmski naslovi

"Moj Dida je pao s Marsa" ponovo će sutra biti prikazan u Sarajevu 17. augusta 2019., u Cinema Cityju u 14:45 sati unutar programa BH filma na SFF-u. 

„Moj dida je pao s Marsa“ je prvi naučno-fantastični film za djecu snimljen u poslijeratnoj regionalnoj kinematografiji, u čijoj produkciji je učestvovala i Fabrika Sarajevo, a film je dijelom finansiran iz Fonda za kinematografiju Sarajevo.

Film "Moj Dida je pao s Marsa" oduševio sarajevsku publiku

Žanr: Naučno-fantastični film za djecu i odrasle
Trajanje: 79 min
Godina produkcije: 2019.

Sinopsis kratki: Neobična avantura djevojčice i robota vanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njenu djelomično vanzemaljsku obitelj.

Sinopsis dugi: U jednom trenu život djevojčice Une (12 godina) se sasvim preokrene; njenog didu otmu vanzemaljci, a njena mama iznenadno kolabira. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mrzovoljni robotić Dodo. Una i Dodo imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu.

U filmu glume: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango.

Film je dosad prikazan na istaknutim festivalima - u Belgiji (JEF), Kanadi (FIFEM) i Hrvatskoj (KinoKino).

Svakako pozivamo Vas dasutra svratite do Cinema CItyja i pogledate ovaj predivni naučno-fantastični film za djecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije