Nastavak napetog horora: Tiho mjesto 2 od 19. marta stiže u bh. kina

Radiosarajevo.ba
Nastavak napetog horora: Tiho mjesto 2 od 19. marta stiže u bh. kina
Oficijelni vizual / Tiho mjesto 2 od 19. marta stiže u bh. kina

Rijetki su holivudski nastavci koji se čekaju sa uzbuđenjem, međutim, sudeći prema recenzijama Tiho mjesto 2 (A Quiet Place 2) bi mogao biti jedan od njih. Riječ je o napetom hororu s elementima drame i sci-fija u kojem se radnja vrti oko postapokaliptičnog svijeta s glavnim likovima prisiljenim živjeti u tišini kako bi ostali sigurni od čudovišta s posebnom izraženim osjetom sluha. 

Na kraju filma iz 2018. godine, Emily Blunt, koja u filmu glumi Evelyn Abbott, suprugu Leeja Abbotta, ostala je sama s tek rođenim djetetom, sinom i kćeri, te se sada mora snalaziti u situaciji koja zahtjeva hrabrost, snalažljivost i koncentraciju. Na svom putu susreću još jednu preživjelu osobu, čiji je lik utjelovio Cillian Murphy, poznatiji po ulozi u popularnoj seriji Peaky Blinders, a koji im zatim govori kako na svijetu još postoje ljudi koje ipak nije vrijedno spasiti. 

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg svijeta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love ukoliko ispuste zvuk nisu jedina pretnja koja vreba. 

Film u kina širom Bosne i Hercegovine stiže u četvrtak, 19. marta. 

Režija: John Krasinski

Scenarist: Scott Beck, John Krasinski

Uloge: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou

Žanr: Horor

Studio: Paramount Pictures

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije