Na sceni SARTR-a premijera predstave 'Phantom leg – postapokaliptična priča'

0
Radiosarajevo.ba
Na sceni SARTR-a premijera predstave 'Phantom leg – postapokaliptična priča'
Foto: SARTR / U subotu premijera predstave

U subotu na sceni SARTR-a. sa početkom u 20h biće izvedena premijera predstave "Phantom leg – postapokaliptična priča" - autorski projekat Thomasa Steyaert-a!
Thomas Steyaert ovu predstavu definira kao Distopijsku fikciju u kojoj se san i stvarnost spajaju u nadrealističnu priču.

U "Fantomskoj nozi" izvođači stvaraju performativna iskustva unutar strogih formi i/ili grade fizički komunikativni dijalog s osobama ili iskustvima iz prošlosti, sugerirajući osjećaj usamljenosti i traženja smisla. Izvođači žive u postapokaliptičnom vremenu, u distopijskoj fikciji.

Poseban fokus će biti posvećen Thomasovoj najnovijoj fazi njegovog rada u kojoj se materijali/predmeti uvode kao posrednici komunikacije između izvođača, stvarajući hibridne skulpturalne elemente između izvođača i aktiviranog objekta. Ova predstava se može posmatrati u analogiji sa unutrašnjim kretanjima društva – pokretima koji testiraju, mapiraju i transformišu specifičnu postojeću strukturu u određenom trenutku vremena, stvarajući mogućnost za višestruko čitanje, kao i prepoznavanje osnovnih ljudskih vrednosti i aspekata odnosa.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

"Ako je distopija zamišljeno opresivno ili nestabilno društvo, postapokaliptična priča se odvija nakon što je katastrofa potpuno zbrisala civilizaciju. To je refleksija na čovječanstvo kakvo poznajemo i suočavanje sa zastrašujućom budućnošću, koje nudi uvid u to kako bi izgledala obnova globalnih zajednica", navodi Thomas Steyaert

Produkcija: Sarajevski ratni teatar SARTR

Kreacija i koreografija: Thomas Steyaert

Izvedba: Ajra Branković, Belma Lizde Kurt, Ema Osmanović, Nedim Džinović, Amar Selimović, Thomas Steyaert, Hana Zrno

Scenografija: Daniel Premec, Thomas Steyaert

Kostimografija: Irma Saje

Dizajn svjetla: Aleš Kurt, Thomas Steyaert, Nedim Pejdah

Reprize predstave "Phantom leg – postapokaliptična priča" zakazane su za 12. i 13. juni u 20h.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije