Grupa Konvoj u okviru Festivala turizma nastupa Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Grupa Konvoj u okviru Festivala turizma nastupa Domu mladih
Sarajevske grupe Konvoj i ProRocks održat će koncert u Amfiteatru Doma mladih, u subotu 21. oktobra, u sklopu Sarajevskog festivala turizma.

Grupa Konvoj, jedan od najpoznatijih i najznačajnijih rock sastava novije rock historije grada Sarajeva je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu Nove nade, nove snage. U teškim uslovima održavaju redovne probe i koriste priliku za svirke uživo gdje ostavljaju upečatljiv dojam. Po završetku ratnih dešavanja pripremaju album prvijenac koji će ostaviti upečatljiv trag u bh. muzičkom autorstvu.

U proljeće 1997. godine grupa Konvoj organizira prvu veliku turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Veliki solistički koncert održan je u sarajevskom Domu mladih 20. decembra 2014. godine. 

ProRocks je jedan od najzastupljenijih sarajevskih rock sastava na klupskoj sceni. Godinama unazad postoje kao cover-band te nastupaju u svim klubovima i pubovima u gradu, ali i regionalno.

14. aprila 2017. bilježe sjajan nastup kao gosti na spektaklu Noć majstora u sarajevskom Domu mladih, gdje su zajedno sa Kiki & Pilotima i Crvenom jabukom doveli atmosferu do usijanja. Krajem oktobru izlazi prvi autorski singl ove grupe, pod nazivom Fališ mi ti.

Ulaznice po cijeni od pet KM će se moći kupiti prije i za vrijeme koncerta na ulazu u Dom mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije