Koncert: Nervosa, War-Head & Agelast - 1. juli

Radiosarajevo.ba
Koncert: Nervosa, War-Head & Agelast - 1. juli
Official web site / Nervosa
Cinemas Club Sloga, 1. juli, 20:30 h

BHHC BOOKING & SMF PROMOTIONS PREDSTAVLJAJU: 
PETAK 1.7.16 SARAJEVO

NERVOSA Thrash Metal
São Paulo BRAZIL
https://www.facebook.com/femalethrash

WAR-HEAD Thrash/Death Metal
Osijek, HRVATSKA
https://www.facebook.com/warheaddeathrash

AGELAST Hardcore/Metal
Sarajevo/Konjic, BiH
https://www.facebook.com/AgelastBH

Nervosa je metal senzacija São Pauloa osnovana 2010. godine. Trio čine Prika Amaral, Fernanda Lira i Pitchu Ferraz. Agresivni thrash metal sa dozom agresivnosti kakvu pokazuju samo latinoamerički bendovi prvi put je zapisan na demo izdanju 2012. godine koje je usmjerilo pažnju na thrash titanke. 2014. godine Napalm Records potpisuje Nervosu i grupa objavljuje prvi album – “Victim of Yourself” hvaljen je od strane fanova i kritike. U Sarajevo stižu u sklopu promocije svog novog studijskog albuma “Agony” koji će Napalm Records objaviti u junu ove godine.

Dobro poznati osječki thrasheri War-Head dijelit će binu sa Nervosom u Sarajevu. War-Head je jedan od najaktivnijih osječkih i hrvatskih metal bendova. Osnovani 2003. godine, 2004. su objavili mračan demo na kojem je bubnjeve odsvirao Honza Kapák iz dobro poznatog Avengera. 2008. objavljuju svoj prvi studijski album “No Signs of Armageddon”. Slijedi “… Still No Signs of Armageddon”, a posljednji studijski materijal nosi naziv “Imperium Mundi” i objavljen je 2014. godine.

Agelast je petočlani bh. hardcore metal bend osnovan 2012. godine. 2014. godine objavili su EP izdanje “The Genesis of Mechanical Creations”, a iza sebe imaju i nekoliko turneja.

ULAZ: 5 KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije