The Aebyss No. 465: Rock In Vienna, Flatline & Pero Defformero, Nervosa

Emir Saračević
The Aebyss No. 465: Rock In Vienna, Flatline & Pero Defformero, Nervosa
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Došli smo do sredine mjeseca maja 2016. godine i na redu je 465. izdanje emisije The Aebyss na talasima Radija Sarajevo 90,2 FM. Večeras vam pored novih albuma i singlova najavljujemo koncerte i jedan festival. 

U subotu, 21. maja u klub Underground nam dolazi Pero Defformero koji su se u Sarajevu prilično udomaćili pa tako s vremena na vrijeme obraduju publiku svojim specifičnim nastupom. Ovaj put sa njima će binu dijeliti bend Flatline. Ulaznice možete kupiti u klubu Underground po cijeni od 8 KM u predprodaji, dok će na dan koncerta koštati 10 KM. 

Bliži nam se i mjesec juni, a već smo najavljivali da će na samom početku, tačnije 3., 4. i 5. juna, svi oni koji se zadese u Beču...ali i oni koji planirano budu išli tamo, imati priliku da prisustvuju drugom izdanju festivala Rock In Vienna. Ove godine su nam organizatori obećali odličnu zabavu uz Eisbrecher, Pain, Anthrax, Apocalypticu, Slayer, Rammstein, Zakk Wyldea, Gojiru, Kreator, Nightwish, Iron Maiden i mnoge druge. Prvi i treći dan festivala su uglavnom metal bendovi, dok će drugi dan festivala biti "u zvuku" rock bendova kao što su Juliette And The Licks, Mando Diao, Iggy Pop itd. Festival se održava na mjestu koje se zove Donauinsel - sportsko rekreativnom dijelu Beča koji je smješten na ostrvo.

Treće dešavanje koje najavljujemo je koncert Thrash Metal titanki Nervosa koje nam iz Brazila stižu u Sarajevo kako bi našoj publici premijerno predstavile svoj dosadašnji rad. Koncert će se održati 1. jula, a lokacija i cijena ulaznica će naknadno biti objavljena. Uz Nervosu nam stižu i War-Head iz Osijeka i Other Eyes Wise iz Londona. 

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal je anketa u kojoj biramo album 2016. godine. Sve što je do sada objavljeno i što znamo da će biti uskoro je prikazano OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:05 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije