Kino Meeting Point: Revija filmova nominovanih za Oscara

0
Radiosarajevo.ba
Kino Meeting Point: Revija filmova nominovanih za Oscara
Foto: Kino Meeting Point / Revija filmova nominovanih za Oscara

Mjesec februar u kinu Meeting Point rezervisan je za repertoar filmova koji su nominovani za nagrade Oscar.

U nastavku detaljan popis i agenda filmova koji će se prikazivati u kinu.

Do 10. februara u terminima u 17 sati i u 20 sati pogledajte filmove: Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once), režija: Dan Kwan, Daniel Scheinert), koji ima 11 nominacija za Oscare; Duhovi otoka (The Banshees of Inisherin) Martina McDonagha s 9 nominacija; Kit (The Whale) Darrena Aronofskog koji ima 3 nominacije za Oscar, koliko ima i film Trougao tuge (Triangle of Sadness) Rubena Östlunda.

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

U spomen na žrtve Holokausta: Besplatan film u kinu Meeting Point i online

U spomen na žrtve Holokausta: Besplatan film u kinu Meeting Point i online

Vizualni spektakl Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once), film koji je do sada osvojio više od 260 nagrada, nedavno i dva Zlatna globusa, u kategorijama najbolje glavne glumice u komediji - Michelle Yeoh i najboljeg sporednog glumca - Ke Huy Quan, ima čak 11 nominacija za Oscara. Nominovan je za najbolji film, režiju, glavnu žensku ulogu Michelle Yeoh, dvije nominacije za najbolju sporednu žensku ulogu nominacija za Jamie Lee Curtis i nominacija za Stephanie Hsu, najbolju mušku sporednu ulogu Ke Huy Quan, za originalni scenarij, kostim, montažu, za muziku i za najbolju originalnu pjesmu. Film prati sredovječnu kinesku imigrantkinju koja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava spasiti svijet.

Film u kinu Meeting Point gledajte 2., 5. i 8. februara u 14 sati, a 3. februara u 20 sati.

Duhovi otoka (The Banshees of Inisherin), u kojima glume Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, ima 9 nominacija: za najbolji film, režiju, glavnu mušku ulogu - Colin Farrell, sporednu žensku ulogu - Kerry Condon, dvije nominacije za sporednu mušku ulogu - Brendan Gleeson i Barry Keoghan, za originalni scenarij, montažu i muziku. Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, film prati dugogodišnje prijatelje Pádraica (Colin Farrell) i Colma (Brendan Gleeson), koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo. Zaprepašteni Pádraic, uz pomoć svoje sestre Siobhán (Kerry Condon) i problematičnog mladog otočanina Dominica (Barry Keoghan) pokušava popraviti odnos i odbija prihvatiti ne kao odgovor.

Dobitnik Počasnog Srca Sarajeva: Počela prodaja ulaznica za film 'Trougao tuge'

Dobitnik Počasnog Srca Sarajeva: Počela prodaja ulaznica za film 'Trougao tuge'

Film u kinu Meeting Point gledajte 4. i 6. februara u 14 sati, a 2. i 8. februara u 20 sati.

Trougao tuge (Triangle of Sadness) Rubena Östlunda ima tri nomiacije za Oscara: za najbolji film, za originalni scenarij i režiju. Ruben Östlund je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala (2022.), a Trougao tuge je otvorio prošlogodišnji Sarajevo Film Festival. Film je osvojio i dvije nominacije za Zlatni globus, tri nominacije za BAFTA nagrade, dobitnik je četiri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji evropski film i najboljeg glumca (Zlatko Burić). Film je oštra kritika bogatih i lijepih, savršena komedija našeg doba.

Film u kinu Meeting Point gledajte 3. i 7. februara u 14 sati, a 1., 5. i 9. februara u 20 sati.

Mariji Pikić za ulogu u filmu "Balada" nagrada za najbolju glumicu na festivalu u Lecceu

Mariji Pikić za ulogu u filmu "Balada" nagrada za najbolju glumicu na festivalu u Lecceu

Kit (The Whale) Darrena Aronofskog za Oscara je nominovan u kategorijama najbolje muške uloge - Brendan Fraser, sporedne ženske uloge - Hong Chau i za šminku i frizuru. Film prati povučenog učitelja engleskog jezika koji se bori sa zdravstvenim problemima i pokušava se ponovno povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri. Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina zbog veze s muškarcem.

Film u kinu Meeting Point gledajte 1. i 9. februara u 17 sati, a 4. februara u 20 sati.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, za studente i penzionere 5 KM.

U kinu Meeting Point održat će se i Sedmica japanskog filma, uz besplatan ulaz. Filmovi su na programu 4. i 5. februara u 14 sati, a 6. i 7. februara u 20 sati.

Filmom 'Kamila i Uliks' večeras otvoren 16. Pravo ljudski film festival

Filmom 'Kamila i Uliks' večeras otvoren 16. Pravo ljudski film festival

Od 10. do 16. februara održat će se poseban filmski program Suočavanje s prošlošću / sadašnjošću uz besplatan ulaz, a filmovi počinju u 17.30 sati.

Više informacija o repertoaru kina Meeting Point na web stranici i na društvenim mrežama kina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije