Javorwood 2018: Umjetnički festival po četvrti put ove godine na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Javorwood 2018: Umjetnički festival po četvrti put ove godine na Bjelašnici
Radiosarajevo.ba / Javorwood 2018
Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava po četvrti put ove godine.

Festivalom su obilježeni i dani umjetničkih radionica, koje počinju u ponedjeljak, 30. jula, i traju do glavnog dana festivala, subote, 4. augusta 2018. Muzički i performativni program se svečano otvara 4. augusta u 16 sati.

Posjetite dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu, na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Od slikarstva, preko kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva, do muzike, bendova i DJeva, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, izložbi, instalacija, predstava, performansa, koncerata i partija.

Javorwood se održava u Javorovom Dolu, koji se nalazi 2,5 km od Olimpijskog ski centra na Bjelašnici. To je 30 minuta vožnje automobilom od glavnog grada BiH, Sarajeva.

Kako stiče sve veću popularnost, ima sve veći odziv od umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i šire.

Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, koji za cilj ima spajanje svih grana umjetnosti na jednom mjestu - od primjenjene, preko scenske, do muzičke, na otvorenoj lokaciji u prirodi. Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvoren je idiličan festival atraktivan za ljude sve uzrasti. Javorwood festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

Za glavni dan festivala, subota - 4. august, kapija festivala se otvara u 12 sati, gdje se od 12 do 16 sati održavaju radionice za djecu. Ove godine na festivalu nas očekuje 5 različitih radionica za djecu koje će se održati  4. 8. od 12h do 16h te 5. 8. od 14h do 15h. Radionice su zabavnog, edukativnog i interaktivnog karaktera te na poseban način povezuju djecu sa prirodom.

U subotu 4. 8. od 16h počinje oficijelni program, koji traje do jutarnjih satih u nedjelju, 5. augusta, a neki od glavnih izvođača su: Helem Nejse, Basheskia & Edward EQ, ZAP iz Berlina, Alice in WonderBand, Ljubičice i DJ Kristina Lalić iz Beograda.

Karte se mogu kupiti putem sistema kupikartu.ba. Cijena karte iznosi 12KM, dok na dan festivala karta će koštati 15KM. Djeca od 5 do 12 godina kartu plaćaju 5KM.

Biti će organizovan i prevoz za posjetioce. Autobus polazi ispred Zemaljskog muzeja 4. 8. u 14h. Povratak je u dogovoru sa posjetocima. Povratna karta iznosi 6KM i potrebno je izvršiti rezervaciju mjesta na mail javorwood@gmail.com .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije