Danas u BKC-u: Umjetnički performans 'Osmijeh stida'

0
Fena
Danas u BKC-u: Umjetnički performans 'Osmijeh stida'
Foto: BKC / Ana-Marija Tomić /Osmijeh srama

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena, Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini organiziraju umjetnički performans pod nazivom Osmijeh srama, u suradnji s Bosanskim kulturnim centrom i Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Ovaj događaj, koji će biti održan danas, 6. marta od 14 do 16 sati u BKC-u, ima za cilj potaknuti društvenu svijest i kritičko promišljanje o provedbi rezolucije 1325 'Žene, mir i sigurnost' u našoj zemlji.

Kroz umjetnički izričaj Ane-Marije Tomić, publika će imati priliku aktivno sudjelovati u dijalogu, samoanalizi i sučeljavanju s temama stigme, marginalizacije i ženskih prava.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Prije samog performansa, očekuje vas panel diskusija o novim umjetničkim formama koje istražuju ove važne teme. Nakon toga, slijedi interaktivni performans umjetnice Ane-Marije Tomić, prilika za duboko i angažirano iskustvo.

Ovaj događaj se realizira pod pokroviteljstvom Fonda za izgradnju mira Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (PBF), u okviru programa 'Žene vode proces izgradnje mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini' u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice.

Program se implementira pod vodstvom Rezidentne koordinatorice UN-a u BiH, a zajednički ga provode UN Women, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije