Andrea Ljekaj u povodu večerašnjeg premijernog nastupa u Sarajevu

Promotivni tekst
Andrea Ljekaj u povodu večerašnjeg premijernog nastupa u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Andrea Ljekaj

Andrea Ljekaj je sve prepoznatljivije ime na svjetskoj sceni elektronske muzike, producent i DJ u čijoj muzici se miješaju moderni house i techno zvuk, a  svoj kvalitet je prezentirao na izdanjima za brojne etikete širom svijeta, uključujući i veliki get Physical. Ljekaj večeras prvi put gostuje u Sarajevu u klubu Trezor u okviru klupskog programa Die Tanznacht kojeg realizuju dvojac Sijah & Kolenda i izdavačka kuća elektronske muzike iz Sarajeva Submarine Vibes.

Uz njega će nastupiti i slovenački producent I DJ – Brlee, kao i mladi domaći DJ 2odd.

Povodom Ljekajevog premijernog nastupa, ali i posjete Sarajevu, razgovarali smo sa ovim mladim producentom u usponu.

“Nikada nisam imao priliku posjetiti Sarajevo ili pak boraviti u njemu. Svakako bih volio vidjeti grad, upoznati nove ljude i kulturu”, kaže Ljekaj na početku razgovora.

Kao najavu svog nastupa Ljekaj je snimio i ekskluzivni podcast za Submarine Vibes koji možete poslušati i OVDJE.

Smatra da je regionalna scena u usponu, ali da ima i dosta prostora za napredak u svakom smislu, posebno ako bismo se poredili sa razvijenijim centrima.

“Prostora za napredak ima uvijek, na dobrom smo putu no i dalje se ne možemo uspoređivati sa zemljama zapadne i sjeverne Europe. U kreativnom smislu, mislim da bi još više rasli kada bi prihvaćali nešto drugačije, a manje pratili trendove i ono što drugi rade”, smatra Andrea, koji je živio i u Berlinu, što mu je uveliko pomoglo da izgradi i svoj stil.

Prije Berlina sam imao par projekata na kojima sam radio i u kojima sam se pokušavao pronaći, no tek tamo sam shvatio da sve to mogu spojiti u jedno i da je u redu biti drugačiji po nečemu.”

Andrea je ostvario zapažen uspjeh kada se pojavio na izdanju velike i renomirane, berlinske izdavačke kuće Get Physical, a to mu je kako kaže mnogo pomoglo u razvijanju karijere.

“S velikim izdanjima dolaze i svakojake prilike. Stekao sam prijatelje i kolege u Get Physical-u s kojima se i dalje družim i radim na novim projektima. Trenutno završavamo moju prvu kompilaciju za Get Physical Music na regionalnoj bazi, koja će sadržavati ekskluzivne radove producenata iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne”, kaže nam Ljekaj.

Jedno od posljednjih izdanja na kojima je radio je i remix pjesme Josipe Lisac i Chui-a, a rad na ovom projektu bio je, kako nam kaže, dosta zahtjevan.

“Imao sam već priliku raditi s pijanistom i vođom benda Chui, koji je ujedno i super kolega. Kada su Chui završili singl s Josipom Lisac odmah su me upitali da li bih napravio remix za njih. Naravno da sam pristao, no moram priznati da je to bio jedan od najzahtjevnijih projekata na kojima sam radio. Josipin vokal je specifičan i zahtjevan, te je teško raditi na remixu pjesme koja je već sama po sebi fenomenalna. Tako da sam se zbilja morao potruditi kako bih zadovoljio bend, Josipu i sebe. Zbilja smo sretni s rezultatom i radujemo se daljnjoj suradnji”, kaže Andrea.

Za kraj razgovora poručio je da publika prije svega može očekivati dosta nove muzike te sjajan provod.

“Publika svakako može očekivati dobru glazbu. Za nastupe se uvijek pripremam, čak štoviše, nastojim završiti nove uratke koje onda iskušavam kako bih vidio reakciju publike.”

Večerašnji Die Tanznacht klubu Trezor počinje u 23:00 sata, a cijena ulaznice je 10 KM.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije