Znate li očistiti dasku za sjecanje mesa i povrća: Ovo je 7 pravila
/ Komentari (1)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Dok god u dasci postoje bilo kakvi mirisi nije dobro oprana. Najbolje poslije upotrebe je dobro oprati a zatim po njoj posuti sodu bikarbonu i ostaviti par sati da iz nje izvuče sve što se zadržalo. Daska zna biti veoma neugodna i širiti mirise u cijeloj kuhinji a da mi ne znamo odakle ti mirisi dolaze. Naročito ako se na njima siječe crveni luk. Zato je najbolje luk sjeckati na nekoj metalnoj površini (tanjiru).