Žene su uglavnom donijele tri novogodišnje odluke

Radiosarajevo.ba
Žene su uglavnom donijele tri novogodišnje odluke
Pixabay / Ilustracija
Većina vas je sigurno donijela novogodišnje odluke i neki od vas će ih se sigurno držati do kraja godine.
Žene su uglavnom donosile slične odluke.
 
Istraživanje provedeno na 822 žene je otkrilo kako se većina žena osjeća loše zbog onoga što su pojele i popile tokom blagdanskog 12. mjeseca, jer odluke najvećeg broja ispitanica tiču se gubitka kilograma te vježbanja.
 
Na drugom mjestu našlo se pronalaženje sreće te pokušaji da budu bolje osobe u narednoj godini.
 
Među novogodišnjim odlukama još su bile sljedeće stvari: poboljšanje ljubavnog odnosa, više putovanja, promjene u karijeri, više čitanja knjiga, pronalaženje partnera, bolje snalaženje s novcem te učenje novog jezika.
 
Oko 36 posto žena otkrilo je kako ih donošenje novogodišnjih odluka čini odlučnima, 12 posto sposobnima, a 10 posto ponosnima na sebe. No, 10 posto žena otkrilo je kako su zbog takvih odluka pod stresom ili se osjećaju razočarano, a njih 3 posto depresivno.
 
Kada ih se pitalo koju bi novogodišnju odluku donijeli za svoje najbolje prijatelje, pri samom vrhu našle su se sljedeće: da se čuvaju, budu bolji prema sebi, idu za onim što žele u karijeri, da se izbore za sebe, fokusiraju na prijateljstva koja imaju, nađu partnera ili uživaju u single statusu.
 
Spada li i vaša odluka među gore navedene?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije