Žena pila jabukovo sirće svako jutro mjesec dana: Evo koje sve promjene je primijetila

0
Radiosarajevo.ba
Žena pila jabukovo sirće svako jutro mjesec dana: Evo koje sve promjene je primijetila
Foto: Pixabay / Ilustracija

Jabukovo sirće je poznato kao čudesni napitak za mršavljenje i rješavanje nekih zdravstvenih problema.

Svoju priču o eksperimentu sa sirćetom podijelila je Geetika Sachdev, novinarka iz Indije koja radi na portalu healthshots.com.

"Možda zvuči smiješno, ali ja sam neko ko se može udebljati čak i od zraka koji udišem. Da, sklona sam nakupljanju viška kilograma i upravo zato se trudim učiniti sve da svoju težinu držim pod kontrolom. Prošli sam mjesec dugo razgovarala sa svojom najboljom prijateljicom i ona mi je predložila da isprobam jabukovo sirće zbog njegovih zdravstvenih prednosti, uključujući i gubitak težine. Nisam bila previše sigurna trebali mi to u životu, no odlučila sam pokušati", rekla je Sachdev.

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

"Nakon provjere sa svojim doktorom sam ga počela piti. Prvi dan sam odlučila otići na cjelodnevno čišćenje. U litar vode dodala sam dvije kašičice jabukovog sirćeta i pila to svakih nekoliko sati. Okus vam se možda neće svidjeti u početku, ali s vremenom se naviknete. Prvi dan nije bio loš, iako sam svako malo trčala u wc", rekla je.

"Sljedeće sam jutro započinjala sa kašičicom jabukovog sirćeta i pola kašičice meda, uz šoljicu tople vode. Slijedila sam ovu praksu svaki dan, i tako mjesec dana", ispričala je Geetika pa nabrojala kakve je sve promjene primijetila u tijelu.

Recept za domaći detoks napitak: Gledajte kako kilogrami nestaju pred vašim očima

Recept za domaći detoks napitak: Gledajte kako kilogrami nestaju pred vašim očima

"Prije sam se sve vrijeme osjećala naduto, ali nakon što sam isprobala ovu metodu, osjećala sam se puno lakše i aktivnije."

"Koža mi se popravila i to jako! Budući da imam masnu kožu, stalno sam u opasnosti od izbijanja akni, ali cijeli ovaj mjesec lice mi je bilo vidljivo čisto!"

"Osjetila sam veliku razliku u probavi, a apetit mi se smanjio. Osjećam da se moji napadi gladi sada mogu lako kontrolisati."

"Moji nivoi holesterola su stabilni, iako sam jela junk food sredinom mjeseca (više nego jednom)."

"Iako moja težina nije drastično smanjena, osjećam se puno lakše i zdravije", rekla je Geetika.

"Dakle, dame, jabukovo sirće doista opravdava svoju popularnost. Iako nisam dobila figuru iz snova, danas sam puno zdravija. Korak bliže svom cilju, rekla bih", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije