Zdravi doručak: Ukusne korpice od zobenih pahuljica i banana

0
Radiosarajevo.ba
Zdravi doručak: Ukusne korpice od zobenih pahuljica i banana
Foto: Pexels / Ilustracija

Zobene pahuljice svi rado jedemo za doručak, ali jesti iz dana u dan jedno te isto uopšte nije zabavno.

Vjerovatno ste do sada isprobali klasične kašice od zobenih pahuljica i mlijeka ili jogurta, možda ste se potrudili napraviti "prekonoćne zobene", a možda ste s njima čak koji put ispekli zdrave muffine, no sve to će vam postati totalno bezveze jednom kad isprobate hrskave korpice od zobenih pahuljica.

Nije ih teško napraviti, a jako su zgodne jer ih možete puniti kremama po želji. Neki ih vole napuniti voćnim jogurtom, drugima su draže s maslacem od orašastih plodova, a vrlo popularna opcija uključuje svježe voće u kombinaciji s grčkim jogurtom, skyrom ili nekim drugim mliječnim proizvodom, bilo da se radi o proizvodu na bazi kravljeg ili zamjenskog mlijeka.

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Sastojci

  • 100 g krupnih zobenih pahuljica
  • 60 g meda
  • 1 banana

Priprema

Zgnječite bananu pa pomiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalupiće za muffine, pritisnite je uz stranice kalupa, ostavljajući udubljenje u sredini, piše Slobodna Dalmacija.

Pecite korpice u rerni zagrijanoj na 180 stepeni uz ventilator nekih 15-20 minuta ili u statičnoj rerni na 190 stepeni isto vrijeme. Kad su pečene, pustite ih da se ohlade i zatim ih lagano izvadite iz kalupa.

Korpice punite omiljenim jogurtom i dekorišite po želji. Punite ih neposredno prije jela, kako bi ostale hrskave.

[instagram]https://www.instagram.com/lifeechiara/[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije