Zašto žene danas radije biraju "beta" muškarce?

8
Radiosarajevo.ba
Zašto žene danas radije biraju "beta" muškarce?
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Ako još uvijek tražite 'alfa mužjaka', možda biste trebali razmisliti.

Naime, vjerovali ili ne, beta muškarci danas su puno poželjnija verzija muškarca od muževnijih alfi. Nekada su asertivnost i snaga bili recept za osvajanje bilo koje djevojke. Međutim, ispada da beta muškarci sve više osvajaju ženska srca.

Evo što je to u beta muškarcima toliko privlačno i zašto su toliko poželjni u današnje moderno doba.

1. Oni su skromni džentlmeni

Beta muškarci nisu zastrašujući, za razliku od dominantnih alfa muškaraca. Oni su čak pretjerano ambiciozni i zato su ponekad previše napadni i asertivni. Također, beta muškarci su razumni i skloni izbjegavanju sukoba. Zbog toga će vas uvijek saslušati. Uz to, ovakvi muškarci imaju niže razine stresa od većine alfi što je još jedna prednost.

2. Beta muškarci obavljaju svoj dio kućanskih poslova

Beta muškarac se neće mrštiti ako treba oprati posuđe ili usisati. Nikada ga nećete čuti kako govori: 'To nije muški posao'. Ako vidi hrpu rublja, stavit će ga u perilicu. Zbog toga ćete imati više vremena za druge stvari i zajedničko vrijeme.

3. Nije 'kontrol frik'

Za razliku od alfa muškarca, beta ne nastoji biti dominantan u vezi. Jednakost je ključna kada je riječ o životu s beta muškarcem. Iako možda zvuči zabavno biti u vezi s alfom, imajte na umu da su oni užasno egoistični, piše 24sata.hr.

4. Odani su i pružaju podršku

Beta muškarci ne pokušavaju biti najviše na macho ljestvici. Tipično su to dobri dečki - pouzdani i najveća podrška. Zato su savršeni očevi. Beta muškarac je pravi primjer kako poštivati žene i rješavati sukobe riječima. Dakle, ako ste zaljubljeni u beta muškarca, pripremite se za bezuvjetnu ljubav i sigurnost.

5. Neće vas tjerati da sjedite kod kuće

Beta muškarac zapravo je sjajan spoj za snažnu i neovisnu ženu. Slobodno možete raditi ono što volite - raditi ili sjediti kod kuće. Bete mogu više zarađivati od vas, ali im nije problem ako i vi više zarađujete od njih. Ovaj tip muškarca se ne osjeća ugroženim ako ste uspješniji. Pravi beta muškarac potapšat će vas po leđima i uputiti se u kuhinju ispeći tortu.

6. Veza s beta muškarcem je zabavna

Ako usporedimo alfa i beta muškarce, ovi drugi su bolji suputnici. Dominantni muškarci uvijek moraju biti sigurni da su u središtu pozornosti. To donosi puno problema jer ne prihvaćaju odbijanje. Često pokušavaju ljudima nešto dokazati i mogu se ponašati bezobrazno. Srećom, to se s betom ne događa. Ti se dečki jednostavno zabavljaju i ne pokušavaju biti nešto što nisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije