Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to.
Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, svaki put ćete uspjeti da napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.
Smjesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmjenu.
Ko je misteriozna žena koja je bila pokraj Trumpa za vrijeme govora? Dobila je zbog njega otkaz
Potrebno je da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.
Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekši snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi, piše Mondo.rs.
Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu.
Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću.
Ono što je najbolje u cijeloj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.