Zašto je dobro staviti djelić bijelog luka ispod jastuka
![Zašto je dobro staviti djelić bijelog luka ispod jastuka](https://storage.radiosarajevo.ba/article/243452/871x540/garlic22.jpg?v1478296885)
Egipćani su žvakali sirov bijeli luk zbog njegovih antibiotičkih i antiupalnih svojstava. Glavni sastojak bijelog luka je alicin koji gubi svoje „moći“ tokom kuhanja, piše Cuisineandhealth.
Zato ga trebate smrviti, ostaviti 15 minuta i onda pojesti. Ako vam smeta jak miris, dodajte ulja i peršuna, ako želite njegov puni utjecaj.
A da li ste znali da neki ljudi stavljaju česno bijelog luka pod jastuk prije spavanja, pomoći će vam da eleminirate negativnu energiju koja vas okružuje i zaspaćete lakše!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.