Zašto Courteney Cox nikada ne češlja kosu (i druge tajne njene ljepote)

2
Radiosarajevo.ba
Zašto Courteney Cox nikada ne češlja kosu (i druge tajne njene ljepote)
Foto: Instagram / Courteney Cox

Ako bacite oko na Instagram glumice Courteney Cox, poželjet ćete da ti postane najbolja prijateljica. Ona je vedra, vesela, cool žena koja se uvijek želi dobro zabaviti. Ali, uz život koji živi pred očima javnosti, također je fokusirana na stvaranje privatnog, mirnog utočišta kod kuće.

Cox je u jednom intervjuu nedavno otkrila svoje omiljene proizvode za njegu kože, koje vježbe preferira, koja jela spravlja kada ne osmišljava netoksične mirise te svoje druge svakodnevne rutine…

Rituali nakon buđenja

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nakon što se probudi, odmah opere zube i umije lice. Nakon toga ESPA suhom četkom za cirkulaciju iščetka noge. Koristi Aquaphor ljekovitu mast pomiješanu s Augustinus Bader kremom ili uljem za tijelo. Ponekad pomiješa ulje za tijelo s Aquaphorom i nanese ga na cijelo tijelo. Voli Tata Harper piling za čišćenje i miješa ga s True Botanicals balzamom za čišćenje.

Jutarnja rutina: "Teško mi je piti vodu, zato jedem voće"

Uzima vitamine svako jutro. Ujutro pije sok od celera svaki dan, a to radi čak i kad je na putu. Jede krastavce, ananas, đumbir i limun.

"Ne znam čisti li mi to crijeva, ali je način da ubacim nešto tekućine jer mi je teško piti vodu. Na kraju popijem šolju kave bez kofeina sa zobenim mlijekom i medom", otkrila je.

Dnevna 'playlista'

"Moj partner Johnny McDaid je muzičar i kompozitor. Puno piše s Edom Sheeranom i tako sam ga upoznala. Dakle, volim Eda i volim tog tipa po imenu Foy Vance, kojeg sam upoznala preko Eda i Johnnyja. Ali rekla bih da volim i Pink i Snow Patrol. Johnny je klavijaturist Snow Patrola i oni stvaraju nevjerojatnu muziku", objasnila je glumica.

Fitness: Utezi su nužni

Cox igra tenis dva puta sedmično. Prije je boksala dva puta sedmično, ali boli je lijevo koljeno pa malo pauzira. Jednom sedmično radi i pilates.

"Kako starim, shvaćam da mi je važnije raditi s utezima. Nevjerojatno je kako sam prije bila doista mišićava, ali sada više nisam."

Ritual brige o sebi: Pečeno meso

Glumica jako voli kuhati.

"Imam sjajan recept za odrezak koji sam dobila od svoje prijateljice, Brandi Carlile, koju sam upoznala preko Instagrama, što je pomalo čudno. Također radim izvrsnu pečenu piletinu."

Pomoć za kosu: Nikad češalj

"Ne češljam kosu!", otkrila je glumica.

"Zapravo ne radim ništa s kosom. Koristim LolaVie regenerator koji se ne ispire, ali zapravo jednostavno ne češljam kosu, tako ona ostaje zdrava."

Mirisi u slojevima

"Volim slagati stvari u slojeve, pa nanesem nekoliko ulja, a zatim nanesem parfem na vrh. Napravila sam miris koji nosim godinama i zove se Cece. Cece je moj nadimak jer se moja mama zvala Courteney Cox, a zatim Courteney Copeland. Njezino je ime uvijek uključivalo C. I tako sam postala Cece."

Ništa bez stilistice

"Za mene je ljepota također i moda. Volim svoju stilisticu. Zove se Maryam Malakpour. Stilizira i Keitha Richardsa, Juliette Lewis i Brandi Carlile. Radim s njom godinama, ali svaki put kad dođe, kažem, 'Pa, samo želim sve što ti nosiš'", otkrila je Cox.

Rezervna karijera: dizajn interijera

Courtney Cox je prvotno željela biti arhitektica.

"Volim razmišljati o dizajnu domova i namještaja. Opsjednuta sam dizajnom doma, pa bih to radila."

Poslijepodnevna rutina: TV uz svijeću

Oko 18.30 sati. zapali svijeću i samo se opusti i gleda nešto na TV-u. Cox jako voli dokumentarce.

"Jako volim dokumentarce. Naravno, svi vole pravi zločin, pa tako i ja volim krimiće."

Navečer prije spavanja umije lice i očisti ga vrućim peškirom na koji stavi razna ulja. Zatim četka tijelo kao i ujutro svojom suhom četkom, piše Miss7.

Mala noćna muzika

"Noću slušam radio Stevie Wonder ili radio Al Green. Volim staru muziku."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije