Zasladite se nakon iftara: Tradicionalne ukusne tulumbe po receptu koji mora uspjeti

0
Radiosarajevo.ba
Zasladite se nakon iftara: Tradicionalne ukusne tulumbe po receptu koji mora uspjeti
Foto: Printscreen / Tulumbe

Baklave, hurmašice i tulumbe tradicionalni su kolači u Bosni i Hercegovini, a vuku porijeklo iz Turske.

Ukusni kolači omiljena su poslastica mnogim ljudima, ali ne mogu uspjeti svakome i mnogi griješe u pripremi.

Ovaj recept za tulumbe je toliko jednostavan da uspijeva svima.

Sankcije SAD-a za 7 novih imena: Kako proširenje "crne liste" pogađa Dodikov krug?

Sankcije SAD-a za 7 novih imena: Kako proširenje "crne liste" pogađa Dodikov krug?

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kaščica praška za pecivo
  • 1 kaščica soli
  • 5 jaja
  • 400 ml vode
  • 150 ml ulja
Tulumbe

Za sirup/preljev:

  • 1l vode
  • 700 g šećera

Priprema:

Prokuhajte šećer u vodi pa ohladite. Prokuhajte vodu, ulje i sol, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. U vrelu vodu dodajte brašno i miješajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

U ohlađeno tijesto dodajte jaja i dobro izmiješajte.

Pomoću slastičarske šprice ili kalupa oblikujte tulumbe i pržite u ulju dok ne pozlate te izvadite da se ocijede. Zatim ih stavite u sirup i prelijte da ga dobro upiju, a poslužite ih ohlađene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije