Zasladite nakon iftara: Pripremite kolač od jagoda i jogurta

0
Radiosarajevo.ba
Zasladite nakon iftara: Pripremite kolač od jagoda i jogurta
FOTO: Pixabay / Desert gotov za pola sata

Sezona je jagoda, omiljenog voća mnogih. Dok jedni vole jagode jesti same, drugi vole praviti od jagoda razne slastice. Neka vaš desert nakon iftara danas bude kolač od jagoda i jogurta.

Ovaj sočan kolač lagano je napraviti, a ukoliko imate volje i vremena, možete ga doraditi s malo glazure od čokolade, malo šlaga i desetak jagoda za dekoraciju.

Od sastojaka vam je potrebno 230 grama brašna, šoljica šećera, 2 decilitra jogurta, 1 decilitar ulja, troje jaja, vanilijin šećer s aromom burbona, malo ulja, 1∕2 vrećice praška za pecivo, limunova korica i 350 grama jagoda, piše 24 sata.

Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite oko 25 minuta. Izvadite je iz rerne i ostavite u kalupu da se hladi. Nakon što se kolač gotovo ohladio, izvadite ga pažljivo iz kalupa i stavite na tanjir za posluživanje. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije